Ο θάνατός σου, η ζωή μου (1987)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος βιντεοταινίας: Ο θάνατός σου, η ζωή μου (1987)

Έτος: 1987

Διάρκεια: 100'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος

Μουσική σύνθεση: Τάκης Μπινιάρης

Εταιρία παραγωγής: Video Elit

Ηθοποιοί: Γιώργος Κιμούλης (Λαυρέντης Πιτσιλός) , Γιάννης Μαλούχος (Τηλέμαχος) , Πωλίνα Γκιωνάκη (Καίτη) , Παύλος Χαϊκάλης (Βασίλης Γκανάς) , Ρίκα Βαγιάνη (Τζένη Κοκκινομίχαλου) , Τάσος Ψωμόπουλος (Τάκης) , Χριστίνα Σύλβα (Ελένη) , Γιάννης Λυμπερόπουλος , Μαίρη Κομματά , Νίκος Καρνέζης , Μαίρη Μπούρα , Άρης Τσιούνης , Βάνα Μπαρλή (πελάτισσα βιντεοκλάμπ) , Τάκης Βλαστός (Παγκαρόπουλος) , Γιώργος Σαπανίδης (Χαρίλαος) , Μιρέλλα Βαρδή , Γιάννης Αντωνακάκης , Βασίλης Βλάχος , Κώστας Δάρρας (Πετρινάκος) , Αλέκος Σακελλάριος (περαστικός στο περίπτερο)

Σχόλια/Πλοκή: Το γραφείο κηδειών του Λαυρέντη πάει από το κακό στο χειρότερο. Στη γειτονιά φαίνεται πως ο κόσμος δεν πεθαίνει και τους όποιους πελάτες τους προφταίνει ο ανταγωνιστής του ο Γκανάς. Η μνηστή του η Καίτη έχει μαράζι πότε επιτέλους θα παντρευτούν και όσο μπορεί προσπαθεί να τον βοηθήσει. Έτσι τον πληροφορεί ότι ο αιωνόβιος άντρας της φίλης της, της Τζένης, βρίσκεται στα τελευταία του. Τρέχουν όλοι στο πλουσιόσπιτο περιμένοντας να παραδώσει το πνεύμα ο υποψήφιος πελάτης. Εκεί είναι και ο Γκανάς. Μα ο Θεός τα κανονίζει αλλιώς... Ο Λαυρέντης είναι σε απόγνωση, ούτε μνημόσυνο δεν πέφτει. Ο φίλος του ο Τηλέμαχος όμως ο κομπιναδόρος έχει τη μεγάλη ιδέα και ο Λαυρέντης παίρνει τη μεγάλη απόφαση...

Trivia: Ο σκηνοθέτης, Αλέκος Σακελλάριος, εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας, όταν ο Λαυρέντης (Γιώργος Κιμούλης) προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την πλάτη του, για να μην τον δει ένας από τους πιστωτές του. .

Συζητήστε για τη βιντεοταινία στο Retromaniax.gr