Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος

Έτος: 2012

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου 2012

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου

Ηθοποιοί: Τάσος Αντωνίου (τραγούδι, κιθάρα, μαντολίνο) , Θεοδώρα Ευγενάκη (τραγούδι) , Μαρία Κόμη Παπαγιαννάκη (τραγούδι) , Αγαπητός Μανδαλιός , Μάνια Παπαδημητρίου (τραγούδι) , Βικτωρία Κυριακίδη (φλάουτο) , Μαρίνα Χρονοπούλου (πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, ακορντεόν)

Σκηνικά: Άρτεμις Θεοδωρίδη , Έφη Μουτσιανά

Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Άννα Τσαπάρα

Επαναλήψεις: 2013 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Μια παράσταση με μουσική και τραγούδια αγαπημένα σε στίχους του ποιητή. Στηριγμένη σε πληροφορίες γι’ αυτόν από άλλους συνοδοιπόρους του – Α. Εμπειρίκο, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Μ. Χατζιδάκι. Μια παράσταση με την μοναδική προσωπική αφήγηση του Ν. Γκάτσου για τα παιδικά του χρόνια από το πρόσφατο βιβλίο της Αγαθής Δημητρούκα. Μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τον Νίκο Γκάτσο, μέσα από μια παράσταση που αποδίδει με ευαισθησία, χιούμορ και ζωντάνια τη δυναμική του ποιητή και της εποχής του, ανατρέχοντας παράλληλα στην ιστορία των τελευταίων εκατό χρόνων της χώρας που τον γέννησε.

Πηγή

Trivia: Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της παράστασης που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στην Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2012 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr