Ο γάμος της Αντιγόνης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ο γάμος της Αντιγόνης

Έτος: 1985

Είδος: Δράμα

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 11 Μαρτίου 1985

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Εμιρζάς

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Βέργου

Ηθοποιοί: Μπέτυ Βαλάση , Μαρία Ζαφειράκη , Πέμυ Ζούνη , Ντίνα Κώνστα , Τατιάνα Λύγαρη , Γιάννης Μόρτζος , Αθηνόδωρος Προύσαλης

Επαναλήψεις: 1986 (ΕΡΤ)

Σχόλια/Πλοκή: Βασικά πρόσωπα της ιστορίας είναι δυο μεσόκοπες αδερφές, οι οποίες στα νιάτα τους διεκδίκησαν τον ίδιο άντρα. Η πιο αδίστακτη κατάφερε να τον κερδίσει, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της πρώιμης εγκυμοσύνης, ενώ η άλλη έμεινε γεροντοκόρη. Το αρσενικό "μήλο της έριδος" αποδεικνύεται κακός σύζυγος και αδιάφορος οικογενειάρχης και οι δυο κόρες, καθώς ενηλικιώνονται, μπαίνουν στον ίδιο κύκλο εξάρτησης και καταπίεσης που βρέθηκαν πριν από αυτές η μάνα και η θεία τους. Η μια θα συνδεθεί με έναν παντρεμένο, θα μείνει έγκυος και θα αναγκαστεί να κάνει έκτρωση, ενώ η άλλη θα υποχρεωθεί να παντρευτεί τον εραστή της μάνας της, εικοσιπέντε χρόνια μεγαλύτερό της, που της προξενεί απέχθεια. Το έργο σκιαγραφεί το ψυχικό αδιέξοδο της γυναίκας στα μικροαστικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και επισημαίνει τους μηχανισμούς εξάρτησης και καταπίεσης της γυναίκας στα πλαίσια της εγχώριας οικογενειακής ζωής.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 26 Μαϊου 1986.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr