Ο αρχοντοχωριάτης (2011)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος: 2011

Θεατρικός τίτλος:

Είδος: Παιδική

Θέατρο: Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής

Περίοδοι παραστάσεων: 2011

Τόπος: Καλαμάτα

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Συγγραφέας: Moliere

Διασκευή: Κώστας Κατσουλάκης

Σκηνικά: Κώστας Κατσουλάκης

Κοστούμια: Κώστας Κατσουλάκης

Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης

Μουσική σύνθεση: Νίκος Ξανθούλης

Ηθοποιοί: Περικλής Αλμπάνης , Μαρίνα Ταβουλάρη , Εύη Γιαννακοπούλου , Γιώργος Τσαπόγας , Μαρία Γουλά , Χρήστος Νικηταϊδης , Γιώργος Πασάκος , Μαριέτα Αντιβάση

Χορογραφίες: Μαρία Λαδά

Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Μαριέτα Αντιβάση


Σχόλια/Πλοκή: «Ο Αρχοντοχωριάτης» είναι μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας.

…Ο κυρ-Ιορδάνης, ένας πλούσιος νοικοκύρης που τίποτα δεν του λείπει, πάσχει από μεγαλομανία. Θέλει να είναι ανώτερος από αυτό που πραγματικά είναι. Προσπαθεί να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής του καταγωγής και να περάσει στις τάξεις της αριστοκρατίας. Δάσκαλοι της μουσικής, του χορού και της φιλοσοφίας έχουν αναλάβει να τον «μεταμορφώσουν». Το ψώνιο και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Κόμης Δοράντης και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα. Ακόμα και τους δικούς του πια, θεωρεί αμόρφωτους και χωριάτες. Ονειρεύεται μεγαλεία και γάμους για την κόρη του Λουσίλ, με αριστοκράτη. Έλα όμως που η Λουσίλ αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Κλεόντη! ...Αυτός, με τη συμπαράσταση της Κυρίας Ιορδάνη, της πιστής της καμαριέρας Νικόλ, αλλά προπάντων χάρη στο κόλπο του Κοβιέλου - του δαιμόνιου υπηρέτη του - θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα καλό μάθημα.

Trivia: Έως τις 13 Φεβρουαρίου 2011.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr