Ο έρως της Κοντσέτας σώζει τον Μιχαήλ

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο έρως της Κοντσέτας σώζει τον Μιχαήλ

Έτος: 1924

Πρεμιέρα: 28 Σεπτεμβρίου 1924

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Λυκούργος Καλαποθάκης

Φωτογραφία: Joseph Hepp

Ηθοποιοί: Μιχαήλ Μιχαήλ (I) , Κοντσέτα Μόσχου , Εμμανουήλ Τζανετής , Ρίτα Ρούσσου , Μαίρη Φλερύ , Δώρα Στεφάνου , Λολότα Ιωαννίδου , Άννα Ρούσσου , Μαρίκα Μηλιάδου , Πόπη Μέγγουλα , Ριρή Ασπριώτου , Εμμανουήλ Γαβαθιώτης , Λυκούργος Καλαποθάκης

Περίληψη/Σχόλια: Ο Μιχαήλ απογοητευμένος από τη ζωή του, πηγαίνει στο φαρμακείο για να αγοράσει σουμπλιμέ (διχλωριούχο υδράργυρο), ώστε να αυτοκτονήσει. Καθ' οδόν συναντάει μια κοπέλα, την Κοντσέτα, με τη μητέρα της (Άννα Ρούσσου). Ο Μιχαήλ την ερωτεύεται σφόδρα και αποφασίζει αντί να πάει στο φαρμακείο να την ακολουθήσει μέχρι το Φάληρο. Εκεί όταν αντικρίζει τη θάλασσα, ξυπνούν και πάλι οι αυτοκτονικές του τάσεις και ετοιμάζεται να πνιγεί. Για καλή του τύχη η Κοντσέτα τον αρπάζει από τον γιακά και τον σώζει την τελευταία στιγμή. Ο Μιχαήλ πέφτει στην αγκαλιά της και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Ξαφνικά εμφανίζεται η μητέρα της Κοντσέτας και σπάει στο ξύλο τον Μιχαήλ. Εκείνος, προκειμένου να γλιτώσει κρύβεται στις γυναικείες καμπίνες. Η μητέρα της Κοντσέτας ήσυχη πια παίρνει μια βάρκα και ανοίγεται στη θάλασσα. Μετά από λίγο, ο βαρκάρης της επιτίθεται ζητώντας της να του δώσει το κομπόδεμά της. Ευτυχώς ο Μιχαήλ αντιλαμβάνεται αμέσως το συμβάν και σπεύδει να σώσει τη μητέρα της αγαπημένης του, η οποία τελικά τον συμπάθησε και του έδωσε το χέρι της κόρης της.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γυναικεία λουτρά του Νέου Φαλήρου.

Η πρώτη προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο θέατρο "Ολύμπια" του Πειραιά. Την περίοδο των Χριστουγέννων του 1924 η ταινία προβλήθηκε και στο Κάιρο, στον κινηματογράφο "Τριόμφ".

Trivia: Πρόκειται για την πρώτη από τις 4 ταινίες του βωβού ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστή τον Μιχαήλ Μιχαήλ. Οι άλλες τρεις ταινίες είναι:

"Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά"

"Το όνειρο του Μιχαήλ"

"Ο Γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ"

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr