Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο

Έτος: 1966

Διάρκεια: 105'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Απόστολος Τεγόπουλος

Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Νίκος Παναγιωτόπουλος (I)

Σενάριο: Νίκος Φώσκολος

Φωτογραφία: Δημήτρης Καράμπελας

Μουσική σύνθεση: Απόστολος Καλδάρας

Εταιρία παραγωγής: Κλακ Φιλμ

Ηθοποιοί: Νίκος Ξανθόπουλος (Νίκος Λιώσης) , Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Βαρβάρα) , Θόδωρος Μορίδης (Γρηγόρης) , Γιώργος Βελέντζας , Λάμπρος Κοτσίρης (Λιάρος) , Γιώργος Λουκάκης (Λέανδρος) , Νάσος Κεδράκας , Θάνος Κανέλλης , Νικήτας Πλατής , Ρένα Γαλάνη , Μαρία Φωκά , Σόνια Δήμου , Νάνσυ Μάνδρου (μικρή Δήμητρα) , Γιώτα Σοϊμοίρη , Ελένη Ζαφειρίου , Αθηνά Μιχαηλίδου , Γρηγόρης Μπιθικώτσης (I) (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Νίκος Λιώσης γυρίζει στην πατρίδα του, με τα τραύματα από τον πόλεμο της Κορέας νωπά ακόμα στο μυαλό και στο σώμα του. Η γυναίκα του Βέρα και όλοι οι συγγενείς του τον νομίζουν νεκρό. Αυτός δεν θέλει να παρουσιασθεί στο σπίτι του στην κατάσταση που βρίσκεται. Μια μέρα τον συναντά τυχαία η Βέρα. Αυτός αρνείται την ταυτότητα του Νίκου Λιώση και της συστήνεται ως Αλέξης Σαρρής. Αυτή του ζητά να παίξει το ρόλο του πραγματικού της συζύγου που ποτέ δεν έπαψε να αγαπά, για να αποφύγει τον γάμο που την υποχρεώνουν να κάνει οι γονείς της.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 211.755 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 117 ταινίες.

Στο πάλκο δίπλα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση παίζει μπουζούκι ο Απόστολος Καλδάρας.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr