Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος βιντεοταινίας: Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας

Έτος: 1986

Διάρκεια: 92΄

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Μπακοδήμος

Σενάριο: Γιάννης Σκλάβος

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Ηθοποιοί: Δημήτρης Ιωακειμίδης (Πιπίλας/Σαπουνόφουσκας) , Χρήστος Βαλαβανίδης (Τορπίλας/Λάζαρος) , Μάρκος Λεζές (Τομπολίνο) , Ντάνος Λυγίζος ("Μονόφθαλμος") , Λιλή Ντερτίμα (Λούσυ) , Κώστας Φλωράτος (μαφιόζος) , Μαρί Πανταζή (Μαρία) , Κώστας Παληός (διευθυντής Πιπίλα) , Στέλλα Κωνσταντινίδου (ερωμένη διευθυντή) , Κώστας Μακέδος (Στέικ) , Γιώργος Ματθαίος (ασφαλίτης) , Αλέκος Ζαρταλούδης (μαφιόζος) , Διονύσης Σαμαρτζής (Canelloni) , Βαγγέλης Πυρίνης (σαράφης) , Φίλιππος Γκιώνης (νεκροθάφτης) , Λάκης Ξάνθης (συνάδελφος Πιπίλα) , Αντώνης Σκοπελιώτης , Παντελής Χατζηδάκης , Άγγελος Γραμμένος , Κώστας Στεφανάκης (ληστής τράπεζας) , Μαίρη Σολωμού , Μαρία Παπαδοπούλου (I) (νοικοκυρά στην ταράτσα) , Τίνα Θεοχαροπούλου , Βαγγέλης Τσιγαράς (μαφιόζος)

Σχόλια/Πλοκή: Που να φανταστεί ο Πιπίλας ότι το αδελφάκι του, ο Τορπίλας, που το αγκαλιάζει έπειτα από 25 χρόνια, είναι ο στόχος της Μαφίας για τα θυμαράκια; Και επειδή δεν το φαντάζεται, δέχεται και παίρνει τη θέση του Τορπίλα. Και νά' ταν μόνο αυτό, καλά θα ήταν. Οι άντρες που τον επισκέπτονται δεν είναι όπως νομίζει από τον έρανο, αλλά αρχηγοί της Κόζα Νόστρα, και του ζητάνε να ληστέψουν μαζί τη μισή Αθήνα. Τι να κάνει τώρα ο Πιπίλας, που μπρος είναι η φυλακή και πίσω η εκτέλεση; Εδώ σε θέλω...

Trivia: Ο Βαγγέλης τσιγαράς δεν αναγράφεται στους τίτλους, ενώ η Μαρία Παπαδοπούλου αναγράφεται ως "Μαίρη Παπαδοπούλου".

Συζητήστε για τη βιντεοταινία στο Retromaniax.gr