Ο Μετανάστης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο μετανάστης

Έτος: 1965

Διάρκεια: 80'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Νέστορας Μάτσας

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Σενάριο: Νέστορας Μάτσας

Φωτογραφία: Βασίλης Κωνσταντινίδης

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαρκόπουλος

Παραγωγός: Κλέαρχος Κονιτσιώτης

Εταιρία παραγωγής: Σκούρας Φιλμς

Ηθοποιοί: Αλέκος Αλεξανδράκης (Θανάσης) , Αντιγόνη Βαλάκου , Μιράντα Μυράτ , Ελένη Ζαφειρίου , Μαρίκα Κρεββατά , Γιώργος Γαβριηλίδης , Γιώργος Βελέντζας , Τασσώ Καββαδία , Χριστόφορος Νέζερ (II) , Γιώργος Τζαμούρης , Εύα Ευαγγελίδου , Παναγιώτης Καραβουσάνος , Μαργαρίτα Γεράρδου , Μαρία Βασιλείου , Γιάννης Φύριος , Ρολάνδος Χρέλιας , Μάνος Κατράκης (αφηγητής) , Μαίρη Δαλάκου (τραγούδι) , Δούκισσα (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Θανάσης, ένας φτωχός νησιώτης, ζει με τη μητέρα του και τις τέσσερις αδελφές του. Δουλεύει στα καράβια αλλά τα λεφτά είναι λίγα και μόλις φτάνουν για να ζήσουν. Εκτός, όμως, από τις οικονομικές δυσκολίες έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των αδελφών του, που είναι ανύπαντρες και χωρίς προίκα. Έτσι αναγκάζεται να φύγει για την Αμερική. Έχει ακούσει πως εκεί τα λεφτά βγαίνουν εύκολα και είναι πολλά. Φεύγει λοιπόν αφήνοντας την οικογένεια του και την κοπέλα που αγαπά...

Στοιχεία/Trivia: Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή του διηγήματος "Η Τύχη Απ' την Αμέρικα" γυρισμένη στη Σκιάθο και στη Σκόπελο του '65.

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 140.218 εισιτήρια. Ήρθε στην 44η θέση σε 101 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr