Ο Λεπρέντης (1995)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ο Λεπρέντης (1995)

Έτος: 1995

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 9 Μαρτίου 1995

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζηπαππάς , Σταμάτης Χονδρογιάννης

Συγγραφέας: Μιλτιάδης Χουρμούζης

Ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης (Λεπρέντης, πλούσιος ανόητος εραστής) , Χρυσούλα Διαβάτη (Φιλντισένια, συμβία Φιλαρέτου) , Ιάκωβος Ψαρράς (Φιλάρετος, πατέρας Βιτορίτζας) , Πηνελόπη Πιτσούλη (Περμαθούλα, προξενήτρα) , Άρης Λεμπεσόπουλος (Αδωναϊδης, κόλακας του Λεπρέντη) , Αντώνης Μπαμπούνης (Ασκληπιός, γιατρός) , Λήδα Δημητρίου (Βιτορίτζα) , Ζώγια Σεβαστιανού (Σμαράγδα) , Μάγδα Λέκκα (Διαλεκτή) , Μάνος Τζιμπραγός (Στρούμπουλας, υπηρέτης Λεπρέντη) , Σταύρος Μαυρίδης (Βαρσάμης, υπηρέτης Φιλάρετου) , Κώστας Κρομμύδας (εραστής Βιτορίτζας)

Σχόλια/Πλοκή: Ο Λεπρέντης είναι γόνος πλούσιας, αστικής οικογένειας και ερωτευμένος με τη Βιτορίτζα. Είναι λίγο καμπούρης, άσχημος, ανόητος και νομίζει ότι η Βιτορίτζα ανταποκρίνεται στον έρωτά του. Δεξί του χέρι είναι ο Αδωναϊδης Χατζηγιαννούσης, που τον κολακεύει συνεχώς και ως έμπιστός του καταφέρνει με διάφορες προφάσεις να του αποσπά χρήματα. Η παμπόνηρη προξενήτρα Περμαθούλα εκμεταλλεύεται τον έρωτα του Λεπρέντη και σκαρφίζεται διάφορα ψέματα για να του αποσπά χρήματα για το νοίκι, το φαγητό της και άλλα αγαθά. Ο Φιλάρετος, πατέρας της Βιτορίτζας, ετοιμάζεται να παντρέψει την κόρη του με το Χαρίλαο με τον οποίο η Βιτορίτζα είναι πραγματικά ερωτευμένη. Όλοι ετοιμάζονται για τον γάμο εκτός από την Φιλντισένια, γυναίκα του Φιλάρετου και μητριά της Βιτορίτζας. Μόνη της έννοια είναι να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και για να το πετύχει ζητάει την βοήθεια του ιατρού Ασκληπιού. Παρόλο που της λείπουν οκτώ δόντια και είναι 60 χρονών πιστεύει ότι με μια δίαιτα και ένα γιατρικό θα πιάσει παιδί. Έτσι, παραγγέλνει μια καλή παραμάνα την Διαλεκτή και μια κούνια για το μωρό, που πιστεύει πως θα φέρει στον κόσμο. Παράλληλα, ο Λεπρέντης νομίζοντας ότι θα παντρευτεί την αγαπημένη του δίνει χρήματα στον Αδωναϊδη για να νοικιάσει ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα, που θα στεγάσει τον έρωτά του. Η μέρα του γάμου της Βιτορίτζας φτάνει και ο Φιλάρετος έχει καλέσει τον Αδωναϊδη, που φέρνει μαζί του τον Λεπρέντη, ο οποίος περιμένει με αγωνία να παντρευτεί. Όλοι φεύγουν από το σπίτι της νύφης και ο Αδωναϊδης τελευταίος λέει στον Λεπρέντη ότι πηγαίνει για τις τελευταίες ετοιμασίες. Ο Λεπρέντης μένει μόνος του με τον Βαρσάμη, τον υπηρέτη του Φιλάρετου, που τον κάνει να καταλάβει ότι δεν θα παντρευτεί την Βιτορίτζα.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Βραδιά θεάτρου". Προβλήθηκε σε επανάληψη στις 29 Σεπτεμβρίου 2001 στα πλαίσια της εκπομπής "Θεατρικές αναμνήσεις".

Συζητήστε για την τηλεοπτική θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr