Ο Καου-Μπόυς του Μεταξουργείου!!

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο Καου-Μπόυς του Μεταξουργείου!! a.k.a.Ο καουμπόη του Μεταξουργείου a.k.a. Αμέρικαν κιτς

Έτος: 1971

Διάρκεια: 97'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Παύλος Παρασχάκης

Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου

Φωτογραφία: Τάκης Βενετσανάκος

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Παραγωγός: Τάσος Γιαννόπουλος (I)

Ηθοποιοί: Τάσος Γιαννόπουλος (I) (Κίτσος Χαράδρας) , Νίκος Σταυρίδης (I) (Χαράλαμπος Παπατσίφλικας) , Γιώργος Οικονομίδης (Κιτς Χάραντ, Αμερικάνος) , Λίζα Αλεξίου (Άννα) , Μίμης Φωτόπουλος (Σταμάτης) , Μαρίκα Νέζερ (Λουκία, σύζυγος Χαράλαμπου) , Αντώνης Παπαδόπουλος (I) (κηπουρός) , Μαρίνα Παυλίδου (Τζούλια) , Δέσποινα Καρλή (Γιούλα, τραγουδίστρια) , Ντέπη Γεωργίου (Βάσω, υπηρέτρια) , Κώστας Ρήγας (αδελφός Γιούλας) , Γιάννης Αλεξανδρίδης , Στράτος Διονυσίου (τραγούδι) , Καίτη Αμπάβη (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ένας κουτοπόνηρος επαρχιώτης από τη Γαστούνη, ο Κίτσος Χαράδρας, φτάνει στην Αθήνα με δύο κοτόπουλα υπό μάλης και πηγαίνει στο σπίτι του θείου του, του εργοστασιάρχη Χαράλαμπου Παπατσίφλικα, για να ζητήσει τις σαράντα λίρες που ο τελευταίος υποσχέθηκε να δώσει σε έναν συγχωριανό του σαν προίκα για να παντρευτεί την αδελφή του πρώτου. Τον εκλαμβάνουν για τον Κιτς Χάραντ, τον πάμπλουτο ανιψιό από την Αμερική, τον οποίο περιμένουν από ώρα σε ώρα, και του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή. Λίγο αργότερα φτάνει ο πραγματικός Κιτς ο οποίος, όταν μαθαίνει τα καθέκαστα, προτείνει στον Κίτσο να εξακολουθήσει να παίζει τον ρόλο του «Αμερικάνου», θέλοντας να μάθει τι γνώμη έχουν γι’ αυτόν οι συγγενείς του. Το κόλπο πετυχαίνει και όλοι, εκτός της Τζούλιας, της χίπισσας κόρης του Χαράλαμπου, αποδεικνύονται ιδιοτελείς και συμφεροντολόγοι, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αρχική απόφαση του Κιτς να παντρευτεί τη μεγαλύτερη αδελφή, την Άννα. Ο δε Κίτσος παίρνει τις λίρες για να προικίσει την αδελφή του και φεύγει για τη Γαστούνη.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 181.019 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 90 ταινίες.

Την δεκαετία του '80 κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα με τίτλο "Αμέρικαν Κιτς".

Ο Γιώργος Οικονομίδης πρωταγωνιστεί αλλά δεν αναγράφεται στους τίτλους. Η Δέσποινα Καρλή συμμετέχει ως "Ντέπη Καρλή"

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr