Ουράνιο τόξο (2003)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Ουράνιο τόξο (2003)

Έτος: 2003

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Παιδική

Κανάλι: ΕΤ1

Κύκλοι επεισοδίων: 9

Διάρκεια επεισοδίου: 60'

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μακαρόνας , Τάκης Σακελλαρίου (I) , Γιώργος Βαρελάς , Αντώνης Σμυρναίος

Παραγωγός: Σοφία Φερμάνογλου , Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Μουσική σύνθεση: Πλάτων Ανδριτσάκης

Παρουσιαστές: Χρήστος Δημόπουλος

Συμμετέχοντες: Άννα Σακαλή , Γιάννης Ζιόγκας , Ελένη Κοτσώνη , Αλέξανδρος Παναγιώτου , Μιχάλης Αφολάνιο

Καλεσμένοι: Κώστας Τσάκωνας (II) , Ολύνα Ξενοπούλου

Σκηνικά: Άρης Γεωργακόπουλος , Ελένη Νανοπούλου

Επαναλήψεις: 2012 (ΕΤ1) , 2012 (ERT World)

Περιγραφή: Στην αρχή η εκπομπή είχε 30' διάρκεια. Απ' την 8η σαιζόν της έχει πλέον ωριαία διάρκεια και ο Χρήστος Δημόπουλος μαζί με τη συντροφιά του, που αποτελείται από νέους συνεργάτες, μας παρουσιάζουν παραμύθια, ήρωες, δημιουργίες από πλαστελίνη, μουσική, τέχνη, βιβλία, παιχνίδια δεξιοτεχνίας, αλλά και ρεπορτάζ για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Ακόμα, τα παιδιά που παρακολουθούν την εκπομπή, μπορούν να γίνουν κι αυτά "Ανταποκριτές του Ουράνιου Τόξου" στέλνοντας μικρά βίντεο με ρεπορτάζ από την πόλη, το σχολειό, τη γειτονιά ή το σπίτι τους! Κατασκευές, κουβεντούλα, ζωγραφική στο στούντιο συμπληρώνουν το σκηνικό κι οι καθηγητές Λόγιος Λεξιλόγιος και Ήπιος Θερμοκήπιος συνεχίζουν τις παραδόσεις τους! Σε μια εποχή που τα πάντα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, ζοφερά και μπερδεμένα, το "Ουράνιο Τόξο" αποτελεί μια μικρή όαση, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους.

Trivia: Αναβίωσης της εκπομπής "Ουράνιο τόξο (1986)" με παρουσιαστή και πάλι τον Χρήστο Δημόπουλο. Η 7η σαιζόν ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου 2010.


Θεατρικά:


. (παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Τσάκωνας (II) (αφήγηση), Ολύνα Ξενοπούλου (Κιεν Λι), (Τρον Τσι) και άλλοι δύο) (16/6/2011)

. (παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Τσάκωνας (II) (αφήγηση), Ολύνα Ξενοπούλου (Κιεν Λι), (Τρον Τσι), (Μανδαρίνος) και άλλοι δύο) (22/6/2011) (επανάληψη)

(η λίστα θεατρικών δεν έχει ολοκληρωθεί)Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr