Οι 900 της Μαρίνας

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Οι εννιακόσιοι της Μαρίνας

Έτος: 1961

Πρεμιέρα: 9 Ιανουαρίου 1961

Διάρκεια: 83'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Δούκας (II)

Συγγραφέας: Παναγιώτης Καγιάς

Σενάριο: Παναγιώτης Καγιάς , Κώστας Δούκας (II) (προσαρμογή κειμένου)

Φωτογραφία: Δημήτρης Καράμπελας

Σκηνικά: Κώστας Σταυρινουδάκης

Μουσική σύνθεση: Αλέκος Σπάθης

Εταιρία παραγωγής: Θέσπις Φιλμ

Ηθοποιοί: Γκέλυ Μαυροπούλου (Μαρίνα Δαλέγκου) , Νίκος Τζόγιας (Ντίνος Δενδράκης) , Άρης Μαλλιαγρός (Σπύρος Δαλέγκος) , Σόνια Ζωίδου , Φρόσω Κοκκόλα (Αγγελική) , Θανάσης Βέγγος (Παρτσακλής) , Περικλής Χριστοφορίδης (Γ. Δαμαλάς) , Λαυρέντης Διανέλλος (Χρήστος Δενδράκης, γιατρός) , Θόδωρος Κεφαλόπουλος (Στάθης) , Γ. Εμμανουηλίδης , Σάββας Καλαντζής (Θανάσης) , Τρ. Γουλιάς , Κώστας Φλωράτος , Κώστας Σταυρινουδάκης , Σύλβιος Λαχανάς , Στέφανος Σκοπελίτης (φαρμακοποιός)

Περίληψη/Σχόλια: Σε ένα επαρχιακό χωριό, ένας παλαίμαχος βουλευτής, ο Δαμαλάς, και ένας νεαρός δικηγόρος, ο Ντίνος (Νίκος Τζόγιας), γιος του γιατρού της περιοχής, είναι αντίπαλοι στις επικείμενες εκλογές. Βασικός ρυθμιστής του εκλογικού μαγειρείου είναι ο πανίσχυρος πρόεδρος του χωριού, ο Σπύρος Δαλέγκος (Άρης Μαλιαγρός), που επηρεάζει άμεσα 900 από τους κατοίκους του. Αυτά τα εννιακόσια κουκιά είναι η μοναδική προίκα της δασκάλας κόρης του, της Μαρίνας (Γκέλυ Μαυροπούλου), που είναι ερωτευμένη με τον Ντίνο, και εκείνος ανταποκρίνεται αλλά η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να δεχτεί την ανόσια συναλλαγή που του προτείνει ο Δαλέγγος ο οποίος μετά από αυτά αποφασίζει να υποστηρίξει τον Δαμαλά. Η Μαρίνα, όμως, αλλάζει κρυφά τα ψηφοδέλτια που μοιράζουν οι άνθρωποι του πατέρα της και έτσι χαρίζει την εκλογή στον αγαπημένο της ο οποίος, μετά τη νίκη του, πηγαίνει να τη ζητήσει από τον πατέρα της, βέβαιος πως κέρδισε την εκλογική μάχη με το σπαθί του...

Trivia: Κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου "Ο Τοπικός Παράγων". Η ταινία έκοψε 7.800 εισιτήρια. Ήρθε στην 50η θέση σε 58 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr