Οι μνηστήρες της Πηνελόπης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Οι μνηστήρες της Πηνελόπης

Έτος: 1968

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Χρήστος Κυριακόπουλος

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ζαμπέτας

Εταιρία παραγωγής: Αφοί Κυριακόπουλοι

Ηθοποιοί: Σταύρος Παράβας , Σωτήρης Μουστάκας , Σάσα Καστούρα , Ρία Δελούτση , Γιώργος Γαβριηλίδης , Ζαννίνο , Λάζος Τερζάς , Φίλιος Φιλιππίδης , Κώστας Μεντής , Γιάννης Αλεξανδρίδης , Ντόρα Δούμα , Γιάννης Κωστής , Κώστας Παπαχρήστος , Βύρων Σεραϊδάρης , Γιώργος Τσαούσης , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Προσπαθώντας να παντρέψει την αδελφή του Πηνελόπη για να μπορέσει κι εκείνος να παντρευτεί επιτέλους την αγαπημένη του , ο Οδυσσέας μπλέκει κατά λάθος με μια συμμορία. Παράλληλα, ο αγαπημένος της αδερφής του , που έρχεται για χάρη της από την Αμερική και τη γνωρίζει μόνο μέσα από την αλληλογραφία τους, συναντά τον Οδυσσέα ντυμένο γυναίκα και τον μπερδεύει με την αδερφή του. Όταν λυθούν οι παρεξηγήσεις, τα δύο αδέρφια θα καταφέρουν να παντρευτούν τους ανθρώπους που αγαπάνε.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 124.135 εισιτήρια. Ήρθε στην 48η θέση σε 108 ταινίες.Ο Γιώργος Ζαμπέτας ερμηνεύει το τραγούδι "Έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα" σε μουσική δική του και στίχους του Πυθαγόρα.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr