Ξένια

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ξένια

Έτος: 1989

Πρεμιέρα: 1989

Διάρκεια: 89'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Patrice Vivancos

Σενάριο: Μαλβίνα Κάραλη , Patrice Vivancos , Γιώργος Μπράμος (συν-σεναριογράφος)

Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης (II) , Γιάννης Δασκαλοθανάσης

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Παραγωγός: Patrice Vivancos

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)

Ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα (Ξένια) , Γιώργος Σαμπάνης , Ντίνο Παλατίντις , Κοσμάς Φοντούκης , Θόδωρος Πολυζώνης (φωνή) , Brizio Montinaro , Ματίνα Μαυρονικόλα , Purita Gascon (φωνή) , Remy Lagrand (φωνή) , Pilar Marin (φωνή) , Alicia Romero (φωνή) , Denis Podalydes (Matthieu)

Περίληψη/Σχόλια: Μια νέα γυναίκα (Θέμις Μπαζάκα) προσπαθεί να ξεφύγει από το ασφυκτικό περιβάλλον της και να διεκδικήσει την ελευθερία της, αποφασίζοντας να ταξιδέψει στην Ανδαλουσία, προκειμένου να γεννήσει εκεί το παιδί που κυοφορεί. Γνωρίζει έναν Γάλλο ηθοποιό (Ντενίς Πονταλίδης), ο οποίος ψάχνει με τον δικό του τρόπο την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα. Οι δυο τους θα φύγουν μαζί, περνώντας μέσα από την Ιταλία και τη Γαλλία, με τελικό προορισμό την Ανδαλουσία.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1989-1990 και έκοψε 1.500 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 4η θέση σε 6 ταινίες.

Η ταινία είναι Ελληνικής & Γαλλικής παραγωγής και η γλώσσα αυτής, Ελληνική & Γαλλική.

Η Ιταλίδα Alicia Romero υπήρξε καλλιτεχνικός μακιγιέρ σε αρκετές Ελληνικές ταινίες όπως: "Φανουρόπιττα" ('91), Απ' το Χιόνι" ('93), "Ιαγουάρος" ('94) κ.α.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr