Μπετόβεν και Μπουζούκι

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Μπετόβεν και Μπουζούκι

Έτος: 1965

Πρεμιέρα: 1965

Διάρκεια: 105'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Συγγραφέας: Γιώργος Ασημακόπουλος (I) , Παναγιώτης Παπαδούκας , Βασίλης Σπυρόπουλος (I)

Σενάριο: Γιώργος Ασημακόπουλος (I)

Φωτογραφία: Λάκης Καλύβας

Μουσική σύνθεση: Μάνος Λοΐζος

Παραγωγός: Γιώργος Λαζαρίδης , Κώστας Ψαρράς , Δημήτριος Σαρρής

Εταιρία παραγωγής: Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς Ε.Π.Ε.

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (Μένιος Ντάντας, λαϊκός συνθέτης & οργανοπαίκτης) , Νίκος Σταυρίδης (I) (Ντολτσέτο, μαέστρος) , Μπεάτα Ασημακοπούλου (Μάργκαρετ) , Γιάννης Γκιωνάκης (Φίλιππας) , Σταύρος Παράβας (Φίφης) , Τάκης Μηλιάδης (Πελοπίδας) , Σωτήρης Μουστάκας (βιολιστής) , Χάρης Παναγιώτου , Αγγελική Μπαρούτσου , Αλέκα Στρατηγού , Σπύρος Κωνσταντόπουλος , Μαρία Ιωαννίδου , Σπύρος Ολύμπιος , Νίκος Τσουκαλάς , Μάκης Πανώριος , Βαγγέλης Σειληνός , Κλειώ Δενάρδου (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο μαέστρος Ντολτσέτο, καθηγητής κλασσικής μουσικής, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για να ζήσει αυτός και η κόρη του, Τζούλια, αλλά η οικονομική κατάσταση του δεν είναι καθόλου καλή, αφού ούτε οι μαθητές του δεν έχουν χρήματα για να τον πληρώσουν. Δε συμπαθεί καθόλου το γείτονά του, Μένιο Ντάντα, που είναι λαϊκός σύνθετης και οργανοπαίκτης. Ο σκηνοθέτης Φίφης γυρίζει ταινία με πρωταγωνίστρια την Μάργκαρετ αλλά διώχνει τον μπουζουκτσή Μήτσακα και χρειάζεται επειγόντως έναν λαϊκό σύνθετη. Ανακαλύπτει και καταφέρνει να αναδείξει τον Μένιο σε πρώτο όνομα. Η συμφιλίωση της Κλασικής και της Λαϊκής Σχολής θα έλθει χάρη στον έρωτα του γιου του Μένιου και της κόρης Ντολτσέτο...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 273.886 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 101 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr