Μικρές αλεπούδες

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Μικρές αλεπούδες

Έτος: 2000

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 2000

Τηλεοπτική περίοδος:

Θεατρική πρεμιέρα: 31 Οκτωβρίου 1997

Περίοδος παραστάσεων: 1997-1998

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης , Κωστής Τσώνος

Συγγραφέας: Lillian Hellman

Σενάριο: Ερρίκος Μπελιές

Μουσική σύνθεση: Ιάκωβος Δρόσος

Θέατρο: Θέατρο Αθηνών

Τόπος: Αθήνα

Ηθοποιοί: Κατερίνα Μαραγκού (Ρεγγίνα Γκίντενς) , Τάκης Χρυσικάκος (Μπεν Χάμπαρντ) , Κώστας Αθανασόπουλος (Οράτιος Γκίντερς) , Ιλιάς Λαμπρίδου (Μπέρντι Χάμπαρντ) , Στάθης Λιβαθινός (Όσκαρ Χάμπαρντ) , Νινή Βοσνιάκου (Άντι) , Δημήτρης Τάρλοου (Λίο Χάμπαρντ) , Χριστίνα Αλεξανιάν (Αλεξάνδρα Γκίντενς) , Παναγιώτης Λακιώτης (κος Μάρσαλ)

Σχόλια/Πλοκή: Η Χέλμαν, μέσω μιας οικογένειας, ιστορεί τον αμερικανικό καπιταλισμό και αποκαλύπτει τα "μέσα" συγκρότησης του: την αρπαγή, την απάτη, την απανθρωπιά, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την κάθε μορφής και βαθμού εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τις "λυκοσυμμαχίες" του αλλά και τις ανταγωνιστικές αντιθέσεις του. Ένα οικογενειακό δράμα, απόλυτα ανθρωποκεντρικό, με λεπτομερειακά ψυχογραφημένους χαρακτήρες, που όμως με τη συμβολική τους διάσταση ηθογραφούν την αμερικανική κοινωνία. Μια κοινωνία μικρών και μεγάλων, συνένοχων και ανταγωνιζομένων "αλεπούδων", που η δίψα του χρήματος τους κάνει ικανούς να κατασπαράξουν κάθε αδύναμο, ακόμα και πρώτου βαθμού συγγενή τους. Τέτοια αδίστακτη "Αγία οικογένεια" αποτελούν η Ρεγγίνα (το κεντρικό πρόσωπο) και τα αδέλφια της Όσκαρ και Μπεν. Θύματα της δίψας τους για χρήμα και των βρόμικων παιχνιδιών τους για την απόκτησή του, ακόμα και οι πιο δικοί τους. Ο σύζυγος της Ρεγγίνας, η σύζυγος του Όσκαρ και ο συνένοχος γιος του, Λίο. Αρνητής, όμως, αυτής της σάπιας οικογένειας-κοινωνίας θα γίνει η κόρη της Ρεγγίνας, που θα φύγει μακριά απ' αυτήν, συμπορευόμενη προς μιαν άλλη ζωή, σαν ίση με ίση, με την υπηρέτρια του σπιτιού...

Trivia: Το έργο μεταδόθηκε στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς "Το θέατρο στην ΕΤ-1", ενώ στους τίτλους αναγράφεται η τηλεοπτική σειρά "Το Θέατρο Της Δευτέρας".

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr