Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη (1986)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη (1986)

Έτος: 1986

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 29 Δεκεμβρίου 1986

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκαλενάκης

Συγγραφέας: Frank Hauser

Σενάριο: Νίκος Αναδιώτης (I)

Μουσική σύνθεση: Δανάη Ευαγγελίου

Ηθοποιοί: Τέλης Ζώτος (Κόνραντ Ντέιβις) , Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (Τζιμ) , Χρήστος Μπίρος (Ομάρ) , Βάσια Παναγοπούλου (Τζένη) , Θάλεια Παπάζογλου (Πουπέτα) , Άννυ Πασπάτη (Μάγκι)

Επαναλήψεις: 1987 (ΕΡΤ) , 1989 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Ο Κόνραντ, ένας ριψοκίνδυνος επιχειρηματίας, επιστρέφει στη γενέτειρά του, την Αγγλία, ύστερα από περιπετειώδη ζωή στην Αμερική. Αυτή τη φορά το παιχνίδι που ετοιμάζεται να παίξει είναι διπλό. Από τη μια ρίχνει σχεδόν όλη την περιουσία του για ν' αγοράσει ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο και από την άλλη παντρεύεται τη νεότατη γραμματέα του, Τζένη. Στο ξενοδοχείο αυτό μένει και η πρώην γυναίκα του, η Πουπέτα, που και αυτή έχει δεσμό με τον νεότερό της Τζιμ. Στην αρχή όλα πάνε μια χαρά, ως τη στιγμή που στο ξενοδοχείο καταφτάνει μια τρίτη γυναίκα στη ζωή του Κόνραντ, η Μάγκι...

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά δύο φορές. Στις 29 Ιουνίου 1987 και στις 3 Ιουλίου 1989.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Μάιο του 2011 (100ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr