Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Έτος: 2006

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Μουσική

Κανάλι: ΝΕΤ

Ημέρα/ημέρες προβολής: Πέμπτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 23 Μαρτίου 2006

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης

Παραγωγός: Ανθή Τούμπη

Παρουσιαστές: Σταμάτης Κραουνάκης

Καλεσμένοι: Λίνα Νικολακοπούλου , Μαρία Φαραντούρη , Νίκος Κυπουργός , Παναγιώτης Στέφος , Παναγιώτης Καλαντζόπουλος , Ευανθία Ρεμπούτσικα , Έλλη Πασπαλά , Λουδοβίκος των Ανωγείων , Λαυρέντης Μαχαιρίτσας , Διονύσης Τσακνής , Φίλιππος Πλιάτσικας , Θέμης Αδαμαντίδης , Kate Bush , Μανώλης Μητσιάς , γυναίκες της Σαλαμίνας , σοπράνο των Σπείρα-Σπείρα , Τζούλια Σουγκλάκου , Δημήτρης Μπάσης

Επαναλήψεις: 2013 (ΕΤ1)

Περιγραφή: Ο δημιουργός Σταμάτης Κραουνάκης, με φόντο τον Ισοκράτη της καθημερινότητας, με μια κάμερα στο μάτι, βγαίνει στους δρόμους και μυρίζει..πού παίζεται, πού ακούγεται, πού τραγουδιέται, πού πονάει, πού χαίρεται, που γεννιέται η ΜΟΥΣΙΚΗ μέσα στην πόλη... Ήχοι, τραγούδια κι άνθρωποι, γύρω από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Εικόνες δρόμου καθημερινές, μαθήματα πολιτισμού, ατάκες κι ιστορίες γεμάτες αλήθεια, στροβιλίζονται με ροή γρήγορη, σαν ένα μεγάλο βιντεοκλίπ γεμάτο αισθήματα, που δε θες να τελειώσει... Όπως επισημαίνει ο ίδιος, "θέλω όλοι να νιώσουμε τη μουσική και το ρόλο της στη ζωή μας". Η εκπομπή παρουσιάζεται από τον συνθέτη μ' έναν τρόπο πρωτότυπο, φρέσκο, καλλιτεχνικό, χρηστικό και αποτελεί σίγουρα μια εντελώς διαφορετική τηλεοπτική πρόταση.

Trivia: .

Από δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" για κάποια επεισόδια:


Πέμπτη (30/3/2006): Τη Λίνα Νικολακοπούλου και τη Μαρία Φαραντούρη, τον Νίκο Κυπουργό, τον Παναγιώτη Στέφο και τη σοπράνο και μέλος των "Σπείρα-Σπείρα", συναντά σήμερα ο Σταμάτης Κραουνάκης στην εκπομπή "Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα". Παρουσιάζει επίσης τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Έλλη Πασπαλά, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, καθώς και τους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού MAD. Επίσης ο Σταμάτης Κραουνάκης "συναντά" τους Έλληνες ρόκερς Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Θέμη Αδαμαντίδη και Kate Bush. (ΝΕΤ στις 24:00)

Μεγάλη Πέμπτη (20/4/2006): Με το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας εναρμονίζεται η εκπομπή του Σταμάτη Κραουνάκη "Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα". Μια ξεχωριστή κατανυκτική βραδιά με τον Μανώλη Μητσιά μαζί με γυναίκες της Σαλαμίνας να τραγουδούν τα τροπάρια της Μεγάλης Πέμπτης στον Άι-Νικόλα Σαλαμίνας. Η πασχαλινή διαδρομή συνεχίζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη να μας ξεναγεί στη "Λέσχη του Δίσκου" και να ψωνίζει τα CD του Πάσχα. Η υψίφωνος Τζούλια Σουγκλάκου τραγουδάει την άρια "Ιστάτο Η Μήτηρ", του Τζοβάνι Μπατίστα Μπεργκολέζι, ενώ ο Δημήτρης Μπάσης αυτοσχεδιάζει σε βυζαντινό ήχο το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "Στα Περβόλια Με Τους Ανθισμένους Κήπους".

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr