Μην περνάς ανάβει κόκκινο

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Μην περνάς ανάβει κόκκινο Έτος: 2003

Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου 2003

Διάρκεια: 84'

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Μαυράκη

Σενάριο: Πέτρος Μάρκαρης

Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Ζουγανέλης

Παραγωγός: Ντίνος Κατσουρίδης , Σίβυλλα Κατσουρίδη

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)

Ηθοποιοί: Άλκης Παναγιωτίδης , Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος , Θάλεια Ματίκα , Ιωάννα Παππά , Τάσος Πυργιέρης , Ασημάκης Αλεξίου , Δήμητρα Χατούπη , Σπύρος Φωκάς , Τζέσυ Παπουτσή , Γεωργία Ζώη , Μάνος Καρατζογιάννης , Γιάννης Πάνος , Άλκης Ζερβός , Τζώννυ Βαβούρας , Theo Alexander , Βασίλης Θελούρας , Δημήτρης Βάλλης (γονέας)

Περίληψη/Σχόλια: Η αθωότητα λίγο πριν το τέλος. Ιούλιος λίγο πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων. Ένα Λύκειο τελεί υπό κατάληψη. Οι μαθητές ετοιμάζουν μια συναυλία για να γιορτάσουν τη λήξη της κατάληψης και το τέλος της μαθητικής ζωής. Κι ενώ όλοι μοιάζουν να λαχταρούν το μέλλον που πρόκειται σύντομα να αρχίσει, όλα ανατρέπονται. Ο αρχηγός της παρέας βρίσκεται νεκρός με μια σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο την ημέρα έναρξης των Πανελληνίων. Η αθωότητα πληγώνεται ανεπανόρθωτα. Η αστυνομία αρχίζει την έρευνα με επικεφαλής τον αστυνόμο Δαμπάση, πατέρα μιας μαθήτριας. Ο μαθηματικός του σχολείου και αγαπημένος καθηγητής των παιδιών Μιχάλης προσπαθεί να τα στηρίξει και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας. Ταυτόχρονα παλεύει με τον εαυτό του καθώς σπαράσσεται από ενοχές αφού διατηρεί σχέση με μια μαθήτρια του τη Μυρτώ. Η πραγματικότητα έρχεται να συντρίψει πολλές φορές τα όνειρα κι αλήθεια να αποκαλύψει τις αδυναμίες και ανάγκες.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 2003-2004 και έκοψε 3.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 11η θέση σε 16 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr