Μεσόγειος

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Μεσόγειος

Έτος: 2012

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Κανάλι: ΕΤ1

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 2 Ιανουαρίου 2012

Κύκλοι επεισοδίων: 2

Αριθμός επεισοδίων: 5

Σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος

Κείμενα: Πάνος Καρκανεβάτος

Εταιρία παραγωγής: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , Vergi Film Productions

Παρουσιαστές: Κωστής Μαραβέγιας

Καλεσμένοι: Mark Eliyahu , Piris Eliahu , Idan Raichel , Yasmin Levy , Idan Toledano , Oy Division , Amparo Sanchez , Dani “Macaco” , Carlitos , Ojos De Brujo , Silvia Perez Cruz , La Troba Kung-Fu , Sabor de Gracia , Γιάννης Παπαϊωάννου (V) , Asikides , Yacine & the Oriental Groove , Γιάννης Ξυλούρης , Ross Daly , Στέλιος Πετράκης (II) , Γιώργης Μανωλάκης , Γιάννης Βακάκης , Γιάννης Κοντογιάννης (II) , Μάνος Αχαλινωτόπουλος , Πετρολούκας Χαλκιάς , Ναπολέων Δάμος , Γρηγόρης Καψάλης , Χρήστος Ζώτος

Επαναλήψεις: 2012 (ΝΕΤ) , 2012 (ΝΕΤ) , 2012 (ERT World) , 2013 (ERT World) , 2013 (ΕΤ1) , 2013 (ΝΕΤ)

Περιγραφή: Ο Κωστής Μαραβέγιας, με το ακορντεόν και την κιθάρα του κάνει ένα μουσικό ταξίδι σε οχτώ χώρες που τις ενώνει η Μεσόγειος και συναντά παραδοσιακούς και σύγχρονους μουσικούς. Γνωρίζεται μαζί τους, ανταλλάσσει ιδέες, ακούει τις μουσικές τους, μπαίνει στην παρέα τους και παίζει. Μέσα από την κοινή γλώσσα της μουσικής, μας μεταφέρει την εμπειρία, αλλά και τη γνώση. Ζούμε μαζί του τις καθημερινές στιγμές των μουσικών, τις στιγμές που γλεντάνε, που γιορτάζουν, τις στιγμές που τους κυριεύει το πάθος. Η σειρά μας ταξιδεύει στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη νότιο Ισπανία, στη νότιο Γαλλία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το ταξίδι θα συνεχιστεί στην Κορσική, τη Σικελία, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική... Η μουσική είναι τελικά η κοινή μας πατρίδα και μας ενώνει, όπως η Μεσόγειος.

Η Μεσόγειος υπήρξε, ήδη από την αρχαιότητα, μια θάλασσα που ένωνε τους πολιτισμούς και τους ανθρώπους. Σε καιρούς ειρήνης αλλά και συγκρούσεων, οι λαοί της Μεσογείου έζησαν μαζί, επηρέασαν ο ένας τον άλλο, μέσα από τις διαφορετικές παραδόσεις και το αποτύπωμα αυτής της επαφής διατηρείται ζωντανό στον σύγχρονο πολιτισμό και τη μουσική. Τη μουσική που αντανακλά την ψυχή κάθε τόπου και αντιστοιχείται με την κοινωνική πραγματικότητα που την περιβάλλει.

Στοιχεία/Trivia: Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 14 Απριλίου 2013.

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr