Μαύρη κωμωδία (1976)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Μαύρη Κωμωδία

Έτος: 1976

Είδος: Μαύρη Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 17 Μαΐου 1976

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 89'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Εμιρζάς , Δάφνη Τζαφέρη

Συγγραφέας: Peter Shaffer

Σενάριο: Δημήτρης Κωνσταντινίδης (I) (μετάφραση έργου)

Ηθοποιοί: Κατερίνα Χέλμη (Κάρολ Μέλκετ) , Φοίβος Ταξιάρχης (συνταγματάρχης Μέλκετ) , Φαίδων Γεωργίτσης (Μπρίνσζεϊ Μίλερ) , Γιώργος Γεωγλερής (Σκούπαντζιχ) , Ειρήνη Εμιρζά (Κλέα) , Γιάννης Κανδήλας (Χάρολντ Κόλινς) , Γιώργος Μιχαλάκης (Γκέοργκ Χόφμαν) , Λουίζα Ποδηματά (δεσποινίς Φερνιβάλ)

Επαναλήψεις: 1976 (ΕΡΤ) , 1982 (ΕΡΤ) , 2009 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Ένα Κυριακάτικο βράδυ στο Λονδίνο. Ο γλύπτης Μπρίντσλει Μίλερ μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Κάρολ ετοιμάζουν ένα πάρτι για να εντυπωσιάσουν τον πατέρα της Κάρολ, Συνταγματάρχη Μέλκετ, και τον εκατομμυριούχο έμπορο έργων τέχνης Μπαμπέγκερ. Για να ομορφύνουν το διαμέρισμα, "κλέβουν" τα έπιπλα του γείτονα τους Χάρολντ, ο οποίος λείπει αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο γείτονας επιστρέφει τη στιγμή που μια καμένη ασφάλεια βυθίζει το διαμέρισμα στο σκοτάδι. Διάφοροι καλεσμένοι και ακάλεστοι, καλώδια τηλεφώνου ριγμένα στο πάτωμα και πολλά άλλα δυσκολεύουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Μπρίντσλει να επιστρέψει τα "δανεισμένα" έπιπλα, πριν ανάψουν τα φώτα...

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της τηλεοπτικής ζώνης θεατρικών παραστάσεων "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)".

Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά τρεις φορές. Στις 23 Αυγούστου 1976, στις 15 Φεβρουαρίου 1982 & στις 26 Ιανουαρίου 2009.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από το περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση" τον Δεκέμβριο του 2009 (26ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr