Λαός και Κολωνάκι

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Λαός και Κολωνάκι

Έτος: 1959

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου 1959

Διάρκεια: 78'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

Φωτογραφία: Giovanni Varriano

Μουσική σύνθεση: Μανώλης Χιώτης

Εταιρία παραγωγής: Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς Ε.Π.Ε.

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος , Κάκια Αναλυτή , Ρίκα Διαλυνά , Κώστας Κακκαβάς , Ξένια Καλογεροπούλου , Άγγελος Μαυρόπουλος , Σταύρος Ξενίδης , Τάκης Μηλιάδης , Νίτσα Τσαγανέα , Κώστας Φυσσούν , Λευκή Παπαζαφειροπούλου , Πέτρος Πανταζής , Βαγγέλης Σάκαινας , Γιάννης Ιωαννίδης (I) , Πάρις Πάππης , Νικόλαος Πουλόπουλος , Αντώνης Σαβιολάκης , Γεράσιμος Μαλιώρης , Στράτος Ζάμος , Τάκης Βαλαβάνης , Δέσποινα Γουναροπούλου , Φρίξος Νάσσου , Carlo Stoppa , Γιάννης Σύλβας , Εύη Μαράντη , Μανώλης Χιώτης (τραγούδι) , Μαίρη Λίντα (τραγούδι)

Πλοκή: Ένας ιδιοκτήτης γαλακτοπωλείου στο Κολωνάκι, ο Κώστας, είναι ερωτευμένος τρελά με μια όμορφη και τροφαντή αριστοκράτισσα, τη Ντέντη, η οποία όμως τον αντιμετωπίζει σαν παρακατιανό. Ο Κώστας είναι επίσης μανιώδης παίκτης του Προ-πο, και κάποια μέρα η τύχη του χαμογελάει για τα καλά, κάνοντας τον πλούσιο. Από τότε αρχίζει τα σούρτα-φέρτα, μπλέκεται με την καλή κοινωνία, γεύεται τη μεγάλη ζωή, για να ανακαλύψει τελικά ότι η κοπέλα που τον αγαπά, η μόνη άλλωστε που του αξίζει, βρισκόταν πάντα δίπλα του αλλά εκείνος δεν της έδινε προσοχή.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 66.355 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 52 ταινίες. Ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα ερμηνεύουν τα τραγούδια "Πάρε Με Στο Τηλέφωνο" και "Λαός Και Κολωνάκι" σε στίχους και μουσική Μανώλη Χιώτη.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr