Κυνόδοντας

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κυνόδοντας a.k.a. Dogtooth

Έτος: 2009

Πρεμιέρα: 18 Μαϊου 2009

Διάρκεια: 94'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος , Ευθύμης Φιλίππου

Φωτογραφία: Θύμιος Μπακατάκης

Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Παραγωγός: Ηρακλής Μαυροειδής , Άγγελος Βενέτης , Γιώργος Τσούργιαννης , Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη , Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Χρήστος Στέργιογλου (πατέρας) , Μισέλ Βάλεϊ (μητέρα) , Αγγελική Παπούλια (μεγάλη κόρη) , Χρήστος Πασσαλής (γιος) , Μαίρη Τσώνη (μικρή κόρη) , Άννα Καλαϊτζίδου (Χριστίνα) , Αλέξανδρος Βούλγαρης (εκπαιδευτής σκύλων)

Περίληψη/Σχόλια: Μια οικογένεια με τρία νεαρά παιδιά ζει απομονωμένη σε μια άνετη, όμορφη και απόμερη μονοκατοικία. Στο σπίτι αυτό, η όποια γνώση για τον κόσμο ελέγχεται απόλυτα από τον πατέρα και τη μητέρα, οι οποίοι για άγνωστο λόγο ανατρέφουν το γιο, τη μεγάλη και τη μικρή αποκλειστικά εντός των ορίων του περιφραγμένου οικοπέδου της μονοκατοικίας, στο μοναδικό υποτίθεται χώρο όπου μπορούν να ζουν ασφαλείς. Ο μόνος άνθρωπος από τον έξω κόσμο που γνωρίζουν τα παιδιά είναι η Χριστίνα, την οποία ο πατέρας φέρνει στο σπίτι για να εκτονώνει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Όμως η παρουσία της απειλεί να επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στο φαινομενικά σταθερό και ελεγχόμενο σύμπαν του σπιτιού.

Έχοντας αποσπάσει στο "Φεστιβάλ των Καννών" τη μεγαλύτερη διάκριση του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας, αλλά και δεκάδες ακόμα βραβεία σε όλο τον κόσμο, μια τολμηρή ταινία σχετικά με την οικογένεια και τη δύναμη της σεξουαλικής περιέργειας.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr