Καταιγίδα (2015)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Καταιγίδα (2015)

Έτος: 2015

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: Sigma TV

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 2016

Ημέρα προβολής: Δευτέρα

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 45

Διάρκεια επεισοδίου: 43'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ποταμάρης

Σενάριο: Γιώργος Μουσκοβίας

Ηθοποιοί: Γιάννης Ποιμενίδης (Παύλος) , Αντρέας Τσέλεπος (Ορέστης) , Λευτέρης Ζαμπετάκης (Γιώργος) , Ανδρέας Φυλακτού (Αλέξης) , Ελένη Μπουκουβάλα (Ελπίδα) , Κρίστη Παπαδοπούλου (Έλενα) , Νίκη Δραγούμη (Ζωή) , Μαριάννα Σάντη (Ιόλη) , Σπύρος Σταυρινίδης (Γεράσιμος) , Δήμητρα Δημητριάδου (II) (Φαίη) , Ανδρούλα Ηρακλέους (Αντιγόνη) , Μάρα Κωνσταντίνου (Έρικα) , Έλενα Χριστοφή (Μύρια) , Κώστας Καζάκας (Μιχάλης) , Ανδρέας Ορφανίδης (Πάρης) , Ξένια Προδρόμου (Αφροδίτη) , Βασίλης Χαραλάμπους (Πέτρος) , Παναγιώτα Βλαντή (Κατερίνα) , Φίλιππος Σοφιανός (Λευτέρης) , Πασχάλης Τσαρούχας (Ανδρέας) , Έλενα Σκουρουμούνη-Μουσκοβία

Περίληψη: Τέσσερις φίλοι, o Ορέστης, ο Παύλος, ο Γιώργος και ο Αλέξης. Η ιστορία ξεκινάει με την επιστροφή του Αλέξη, του μικρότερου της παρέας και αδερφού του Ορέστη, από την Αμερική στην Κύπρο, με το τέλος των σπουδών του στη σχολή Καλών Τεχνών. O Ορέστης έχει δεσμό με την Ελπίδα και προσπαθούν εδώ και καιρό να αποκτήσουν ένα μωρό. Η μοίρα όμως αποφάσισε να παίξει το δικό της παιχνίδι. Ο Ορέστης έχει ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή. Έχει 24 ώρες να αποφασίσει για τη ζωή του. Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του. Πρέπει να παλέψει…24 ώρες σαν να είναι οι τελευταίες. Οι άλλοι τρεις, αποφασίζουν να ζήσουν το επόμενο 24ωρο σαν να είναι και για αυτούς το τελευταίο τους. Μαζί του! Ό,τι κάνουν τις επόμενες ώρες θα είναι λες και δεν έγινε ποτέ..δε θα το συζητήσουν και δε θα το αποκαλύψουν σε κανένα.

Ο Παύλος αποφασίζει να ζήσει το μεγάλο του πάθος με την Ελπίδα, που είναι πλέον η αρραβωνιαστικιά του κολλητού του. Η ίδια η ζωή θέλησε να γνωριστούν και να ερωτευτούν χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφύλασσε η μοίρα. Αυτός ο απαγορευμένος έρωτας που γεννήθηκε δυο χρόνια πριν και δεν έσβησε ποτέ, αυτές τις 24 ώρες ξαναζωντανεύει και φουντώνει αλλά οι συνέπειες θα είναι απρόσμενες.

Ο Γιώργος πάει στη Θεσσαλονίκη, εκεί που ζει τα τελευταία χρόνια η Έλενα, η μεγάλη του αγάπη, που τέσσερα χρόνια πριν έφυγε χωρίς να δώσει καμία εξήγηση. Και ο Γιώργος σήμερα θα την βρει..όχι μόνη της αλλά με ένα παιδί.

Ο Αλέξης αποφασίζει να ενδώσει στη πολιορκία του Πάρη και να δοκιμάσει τον ομοφυλοφιλικό έρωτα. Δεν υπολόγισε όμως ότι ο Πάρης είναι ερωτευμένος μαζί του και για αυτόν δεν είναι μόνο μια εμπειρία. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυσάρεστες εξελίξεις και θα αναγκαστεί να πάρει κάποιες αποφάσεις, καθοριστικές για το μέλλον του.

Ο Ορέστης ίσως και να γνώριζε ότι αυτή η μέρα θα ήταν και η τελευταία της ζωής του. Και για αυτό αποφάσισε, πριν από το ατύχημα, να συναντήσει τη Ζωή, αυτήν που δεν ξεπέρασε ποτέ. Αυτήν που έχασε 6 χρόνια πριν από ένα ψέμα του και στη ζωή του έβαλε σαν παρηγοριά την Ελπίδα.

Η Καταιγίδα έχει φουρτούνες, έχει αστραπές... η Καταιγίδα σε τρομάζει. Μόνο όταν κοπάσει αντιμετωπίζεις τις συνέπειες κα τα λάθη σου. Αυτά τα λάθη τους θα πληρώσουν όλοι μετά από αυτό το 24ωρο. Οι τέσσερις φίλοι θα ζήσουν αυτή τη μέρα λες και δεν υπάρχει αύριο. Το αύριο όμως υπάρχει, είναι εδώ... και πρέπει να το αντιμετωπίσουν.... Θα το αντιμετωπίσουν είτε το θέλουν, είτε όχι.

Επαναλήψεις: 2018 (E TV)

Trivia: Το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων ερμηνεύουν η Γλυκερία και ο Σταύρος Σιόλας. Η σύνθεση του τραγουδιού είναι του Σταύρου Σιόλα ενώ τους στίχους έγραψε ο Σταύρος Σταύρου.

Το 1ο επεισόδιο της σειράς είναι διπλό.

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr