Καλημέρα κύριε Τάκη

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Καλημέρα κύριε Τάκη

Έτος: 2001

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΡΙΚ1

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 20 Οκτωβρίου 2001

Ημέρα προβολής: Σάββατο

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Είδος: Κωμική

Σκηνοθεσία: Θεοφάνης Χρυσάνθου

Σενάριο:

Ηθοποιοί: Κώστας Δημητρίου (κος Τάκης) , Πόπη Αβραάμ (Χρυσάνθη Τσελεμεντέ) , Ανδρέας Μελέκκης (ασκούμενος δικηγόρος) , Αννίτα Τερζή (ασκούμενη δικηγόρος) , Άννα Σκορδή (σύζυγος κου Τάκη)

Περίληψη: Το γραφείο διατηρεί με ενοίκιο ο κύριος Τάκης, ένας ανεκδιήγητος όσο και ιδιόρρυθμος δικηγόρος, που οι περιορισμένες έως ανύπαρκτες νομικές του γνώσεις δεν τον εμποδίζουν να εμφανίζεται ως μέγας και ακαταμάχητος νομικός. Στην ουσία πρόκειται περί ενός σχεδόν μόνιμου "χασοδίκη", που μόνο κάτω από συγκυριακές και σατανικές συμπτώσεις καταφέρνει να κερδίσει την υπόθεση. Ο κύριος Τάκης βρίσκεται σε διάσταση με την ταλαίπωρη σύζυγο του, γι' αυτό τρώει και κοιμάται μέσα στο γραφείο, με όλα τα δυσάρεστα και ευτράπελα επακόλουθα. Τραγική συνέπεια, το γραφείο να διαθέτει μικρό αριθμό πελατών, να είναι καταχρεωμένο και να φυτοζωεί.

Η μιζέρια στο δικηγορικό γραφείο του κου Τάκη είναι εμφανής. Οι συνεργάτες του, ασκούμενοι δικηγόροι, δεν αμείβονται, η Ελαδίτισσα γραμματεύς του αναμένει τους μισθούς της και ο ιδιοκτήτης του γραφείου τα απλήρωτα ενοίκιά του. Η διάσταση του κυρίου Τάκη με την σύζυγό του Ιουλία, τον αναγκάζει να κοιμάται και να σιτίζεται μέσα στο γραφείο, ενώ επεμβαίνει ακόμα και στα όνειρά του, ζητώντας την οφειλόμενη διατροφή. Παρόλη την άχαρη ζωή του, το "κύρος" του κου Τάκη παραμένει αμείωτο και με τον "μοναδικό" δικό του τρόπο κερδίζει τελικά την δίκη και αθωώνει τον πελάτη του.

Trivia: .


Λίστα επεισοδίων:


1. "Καλημέρα κύριε Τάκη: Το γραφείον, η μιζέρια και ο κος Τάκης" (20/10/2001)

(η λίστα επεισοδίων δεν έχει ολοκληρωθεί)


Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr