Και φάγανε αυτοί καλά κι εμείς... χειρότερα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Και φάγανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα

Έτος: 2005

Είδος: Επιθεώρηση

Τηλεοπτική πρεμιέρα: Σάββατο 25 Ιουνίου 2005

Κανάλι: ΑΝΤ1

Σκηνοθεσία: Χάρρυ Κλυνν

Σενάριο: Ντίνος Σπυρόπουλος , Γιώργος Γαλίτης

Μουσική σύνθεση: Νίκος Στρατηγός

Ηθοποιοί: Χάρρυ Κλυνν , Σωτήρης Μουστάκας , Βέτα Μπετίνη , Αθηνά Μαυρομάτη , Τάκης Παπαματθαίου , Ντίνος Σπυρόπουλος , Γιώργος Μακρής (II) , Κώστας Κούκιος , Πέτρος Ξεκούκης , Γιώργος Προμπονάς , Έλσα Μιχαλακοπούλου , Τίσα Βασιλάκη , Μαρία Συκιανάκη

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Σχόλια/Πλοκή: Το θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» μετακάλεσε φέτος από τα δαντελένια ακρογιάλια της λίμνης Denpatono της Χερσονήσου του Γκουανταλκανάλ τον μεγάλο φυσιοδίφη και καλλιτέχνη του καλλιτεχνικού πατινάζ σε κόντρα πλακέ Χάρρυ Κλυνν Ντε Λα Ίσα Βάργκα Ίσα Πανιά να μετουσιώσει σε παράσταση το συγκλονιστικό αναγεννησιακό δράμα των αποκρυφιστών συγγραφέων και οπαδών της Καβάλα, ταλαντούχων μυρμηγκοφάγων Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη. Ο καλλιτέχνης Κλυνν έψαξε στα βάθη της ζούγκλα του Αμαζονίου όπου και ανακάλυψε τον μεγάλο μάγο-ηθοποιό της φυλής των ζουρλού με την ζουρλομανδύα του Σωτήρη Μουστάκα τον οποίο θα θαυμάσετε μέχρι αηδίας στη σκηνή του θεάτρου «ΠΕΡΟΚΕ» και θα μείνετε άναυδοι βλέποντάς τον να μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια σας σε έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.

Μεταγραφή από την Δυναμό Τιφλίδος πήρε και μετεγγράφηκε εθιμικώ διακαίω στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» η φοιτήτρια της αμπελοφιλοσοφίας και αρσιβαρίστρια Βέτα Μπετίνη η οποία θα εμφανίζεται στο θέατρο της πλατείας Καραΐσκάκη κατά διαστήματα ως Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Όταν βρέχει θα εμφανίζεται ως φουγάρο της χαλυβουργικής! Και όταν κάνει ξαστεριά θα πάρει το ντουφέκι της και θα κατεβεί στον Ομαλό για τσίχλες και αμπελοπούλια... «Ότι πάρεις τρία φράγκα... Άστο κάτω κυρά μου, αυτό κάνει ένα τάλαρο».

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί της παράτασης είναι όλοι παίχτες εξαιρετικής ποιότητος και απαράμιλλου βιολογικής καλλιέργειας… Η μουσική που αποδίδεται με φθισικά όργανα ανήκει φυσικά στο μεγάλο μαέστρου Νίκο Στρατηγό που τα τελευταία χρόνια ζει απομονωμένος στην πλατεία Κολωνακίου φιλοξενούμενος στο ράντζο του Προέδρου Μπους έξω από την Αμαλιάδα, δίπλα ακριβώς από τις υβριδικές καλλιέργειες μαλλιού του Λευτέρη Πανταζή.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι ραμμένα στο χέρι και στο πόδι από τον Αλβανό γυψαδόρο Μιχάλη Σδούγκο και οι χορογραφίες του μπαλέτου της όπερας του Τζατζικιστάν είναι δημιουργία της μαραθωνοδρόμου κυρίας Νανάς Δόγκα η οποία πρώτευσε στους χορευτικούς αγώνες του 5ου Φεστιβάλ γαστρονομίας του Δήμου Τραχανοπλαγιάς.

Trivia: Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2005. Χορογραφίες: Νανά Δόγκα, Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr