Κάτω οι άντρες

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κάτω οι άντρες

Έτος: 1971

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νικολόπουλος

Σενάριο: Δημήτρης Καψής , Νάσος Οικονομόπουλος

Φωτογραφία: Ανδρέας Παπασταματάκης

Εταιρία παραγωγής: Νίκολς Φιλμ

Ηθοποιοί: Περικλής Χριστοφορίδης , Θεανώ Ιωαννίδου , Γιούλη Σταμουλάκη , Νίκος Βανδώρος , Αλέκα Στρατηγού , Ηλέκτρα Παπαθανασίου , Σταύρος Φαρμάκης , Χριστίνα Δελαβίνια , Νάσος Οικονομόπουλος , Γιάννης Πετρίτσης , Ντόρα Μαυράκη (τραγούδι) , Ρένα Πασχάλη (τραγούδι) , Μαίρη Ροντοπούλου (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Πελοπίδας και η γυναίκα του Πελαγία δέχονται την επίσκεψη της φουριόζας κόρης τους Ντόρας, η οποία τους ανακοινώνει ότι χωρίζει τον άντρα της Χάρη. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, εισβάλλει και η άλλη κόρη τους, η Γιούλη, και τους ανακοινώνει ότι και αυτή χωρίζει. Αιτία για όλα αυτά είναι η νεόκοπη μόδα της μίνι φούστας, καθότι οι μεν γυναίκες διεκδικούν την ελευθερία επιλογής του τρόπου ντυσίματος, οι άντρες όμως δεν αποδέχονται το μίνι. Το παράδειγμα των αδελφών της μιμείται και η μικρότερη κόρη που διαλύει τον αρραβώνα της, όπως και η τροφαντή θεία τους που εγκαταλείπει κι αυτή τον άντρα της. Ο Πελοπίδας, προσπαθώντας να συνετίσει τις κόρες του, ζητάει και αυτός διαζύγιο από την Πελαγία, η οποία τον σέρνει από τη μύτη. Πολύ γρήγορα, όμως, πρυτανεύουν η σύνεση και η λογική, γίνονται οι αμοιβαίες υποχωρήσεις, κι οι άντρες ομονοούν με τις συμβίες τους.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 10.095 εισιτήρια. Ήρθε στην τελευταία θέση σε 87 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr