Κάθε ναυάγιο και μια κόλασι

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κάθε ναυάγιο και μια κόλασι

Έτος: 1971

Διάρκεια: 85'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης (I)

Σενάριο: Θάνος Λειβαδίτης

Φωτογραφία: Στέλιος Ραμάκης , Βασίλης Βασιλειάδης (ΙΙ)

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Ηθοποιοί: Θάνος Λειβαδίτης (Πέτρος Αλεξίου) , Μέμα Σταθοπούλου (Στέλλα Γεωργίου) , Άννα Μαντζουράνη (Έλσα Γεωργίου) , Άλκης Γιαννακάς (Άλκης Βαλμάς) , Χρήστος Τσαγανέας (Αλεξίου, πατέρας Πέτρου) , Μίλτος Κοντέας (Μιχάλης) , Γιώργος Γρηγορίου (καπετάνιος) , Κώστας Πολίτης , Αλέκος Πετρίδης , Ρένα Κοσμίδου (Ρένα) , Γιώργος Σίτας , Κώστας Πασαλής , Αντώνης Αντωνίου (I) , Αντώνης Σφακιανάκης , Πάνος Σαργέντης , Γιάννης Φύριος (κυρ-Θωμάς) , Ελένη Ερήμου , Κώστας Καρράς (τραγούδι)

Πλοκή: Ένας νιόπαντρος, ο Πέτρος Αλεξίου, χάνει τη γυναίκα του σε ένα ναυάγιο και επί τρία χρόνια αναζητά τον άντρα που έγινε αιτία του πνιγμού της, επειδή της άρπαξε το σωσίβιο. Ο πατέρας κι ένας φίλος του προσπαθούν να του βγάλουν από το μυαλό την ιδέα της εκδίκησης, ενώ παράλληλα τού γνωρίζουν τη Στέλλα Γεωργίου, μια τραγουδίστρια που είναι ολόιδια με τη χαμένη του γυναίκα. Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι η αδελφή της Στέλλας, η Έλσα, συνδέεται με τον Άλκη Βαλμά, τον άγνωστο που αναζητά επίμονα ο Πέτρος. Η Στέλλα υποψιάζεται ότι ο Πέτρος και ο Άλκης είναι το ίδιο πρόσωπο και τον εγκαταλείπει για να μην κάνει δυστυχισμένη την αδελφή της, αλλά όταν εκείνη παντρεύεται τον Άλκη, καταλαβαίνει το λάθος της. Επιστρέφει στον Πέτρο, ο οποίος συναντάει τον Άλκη που είναι ετοιμοθάνατος, και συνειδητοποιεί ότι ο άνθρωπος αυτός δεν άξιζε το μίσος του. Μετά τη συνάντησή τους, ο Άλκης πέφτει από το κλιμακοστάσιο και σκοτώνεται, αφήνοντας μόνη την έγκυο Έλσα. Ο Πέτρος είναι πλέον λυτρωμένος και ευτυχής στο πλευρό της Στέλλας.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 129.699 εισιτήρια. Ήρθε στην 43η θέση σε 87 ταινίες. Ο Κώστας Καρράς αν και το όνομα του δεν αναγράφεται στους τίτλους, εμφανίζεται και ερμηνεύει το τραγούδι "Στέλλα" σε στίχους Σώτιας Τσώτου και μουσική Γιώργου Κριμιζάκη.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr