Ιντερμέτζο

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ιντερμέτζο

Έτος: 1976

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 7 Ιουνίου 1976

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 93'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος , Σταύρος Ζερβάκης

Συγγραφέας: Zan Zirodu

Σενάριο: Άγγελος Τερζάκης (μετάφραση)

Μουσική σύνθεση: Δανάη Ευαγγελίου

Ηθοποιοί: Μίνα Αδαμάκη (Γ' κορίτσι) , Αλίκη Αλεξανδράκη (Λεωνιδία) , Κώστας Αρζόγλου (φάντασμα) , Τιτίκα Βλαχοπούλου (Β' κορίτσι) , Χρήστος Δοξαράς (φαρμακέμπορος) , Δάνης Κατρανίδης (ελεγκτής) , Σπύρος Κωνσταντόπουλος (επιθεωρητής) , Στέλιος Λιονάκης (Δήμαρχος) , Υβόννη Μαλτέζου (Ισαβέλα) , Μιχάλης Μαραγκάκης (Α' δήμιος) , Νένα Μεντή (Β' κορίτσι) , Άννα Παναγιωτοπούλου (Αρμάνδη) , Θανάσης Σκαρλίγκος (Μπαρμπα-Τελλιέ) , Λάζος Τερζάς (Β' δήμιος) , Κώστας Τσιάνος (κος Αγοριανός)

Επαναλήψεις: 2012 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Ένα φάντασμα κάνει την εμφάνισή του λίγο έξω από μια μικρή επαρχιακή πόλη. Άλλοι πιστεύουν την ύπαρξή του και άλλοι την αρνούνται. Τι είναι αυτό που δεν το αφήνει να αναπαυτεί; Και πως αντιδρά η εμφάνισή του στους κατοίκους της περιοχής; Πως θα αντιδράσουν οι αρχές του τόπου; Ένα φάντασμα που δημιουργεί κωμικές καταστάσεις, μια κωμωδία που αφήνει χώρο στη συγκίνηση, μια σάτιρα που αποκαλύπτει την υποκρισία και την ψευτιά. Και μέσα σε όλα αυτά… ο έρωτας.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή "Το θέατρο στην ΕΡΤ" το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012.


Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 2009 (13ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr