Θέλω διαζύγιο

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Θέλω διαζύγιο

Έτος: 1989

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 13 Μαρτίου 1989

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος , Κώστας Ζωγόπουλος

Συγγραφέας: Αντώνης Σιμιτζής

Ηθοποιοί: Λιάνα Γαρδεράκη (Αγγελική) , Γιώργος Λέφας (Βασίλης) , Κώστας Κοντογιάννης (Σωτήρης) , Δημήτρης Πετράτος (Αριστοφάνης)

Επαναλήψεις: 1989 (ΕΤ1) , 2001 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Ο γάμος του Βασίλη και της Αγγελικής περνάει κρίση, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Η Αγγελική γκρινιάζει συνεχώς γιατί τα έπιπλά τους είναι περσινά, τα χαλιά τους δεν είναι περσικά, το αυτοκίνητό τους είναι παλιό και τα ρούχα τους δεν είναι n τελευταία λέξη της μόδας.

Η Αγγελική βλέπει τα πλούσια δείπνα και τα πανάκριβα αποκτήματα του φιλικού τους περιβάλλοντος, κλαίει, οδύρεται και ζητάει επίμονα διαζύγιο. Θέλει να αντικαταστήσει τον σύζυγό της με κάποιον που να μπορεί να της προσφέρει περισσότερα. Ο Βασίλης, που είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί της, είναι ανένδοτος και αρνείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η τύχη, όμως, δεν είναι με το μέρος του, καθώς δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Όταν μια πλούσια Θεία, θέτει σαν όρο στην διαθήκη της, ο απόγονος που θα αποκτήσουν, να κληρονομήσει την περιουσία της μαζί με εκείνους, θέτουν σε εφαρμογή ένα ασυνήθιστο σχέδιο. Θα τους βγεί σε καλό ή θα περιπλέξει την κατάσυαση;

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Προβλήθηκε σε επανάληψη στις 17 Απριλίου 1989. Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή "Αξέχαστες θεατρικές επιτυχίες" την Τρίτη 18 Αυγούστου 1992, καθώς και στις 14 Ιουλίου 2001 στα πλαίσια της εκπομπής "Θεατρικές αναμνήσεις".

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Νοέμβριο του 2010 (75ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr