Η πρώτη αγάπη (1971)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Η πρώτη αγάπη

Έτος: 1971

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: Κυριακή 18 Απριλίου 1971

Κανάλι: ΕΙΡΤ

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης

Συγγραφέας: Ιωάννης Κονδυλάκης

Σενάριο: Σταμάτης Χονδρογιάννης (διασκευή)

Μουσική σύνθεση: Αιμιλία Ρόδη

Ηθοποιοί: Λάζαρος Παπαδόπουλος (Γιωργιό) , Άννα Μπράτσου (Βαγγελιώ) , Έρση Μαλικένζου (αδελφή) , Τζόλυ Γαρμπή (μάνα) , Ξένη Δράμαλη (θεία Καλλιά) , Σταύρος Ξενίδης (πρακτικός γιατρός) , Κούλα Αγαγιώτου (θεία Δεσποινιώ) , Τ. Μαργαρίτης (μικρό Γιωργιό)

Σχόλια/Πλοκή: Ένα αγόρι μεγαλώνει και μαζί έρχονται αλλαγές στον συναισθηματικό του κόσμο. Είναι όμορφο, έξυπνο και τα κορίτσια, τα μεγαλύτερα της ηλικίας του, του λένε πως σαν μεγαλώσει θα το πάρουν γι' άντρα τους. Όμως αυτο το παιχνίδι, το ανέμελο για τους μεγάλους, ριζώνει στην καρδιά του παιδιού. Θα πιστέψει σ' αυτά τα παιδιαρίσματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ορισμένα κωμικοτραγικά επεισόδια τα οποία, μεγάλος πια, φέρνει ζωντανά στη μνήμη του. Θα θυμηθεί την πρώτη του αγάπη, τις επιδράσεις που είχε πάνω του αυτό το πρώτο, τρυφερό, παιδιάστικο αίσθημα, τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει στην αθώα καρδιά του παιδιού το παιχνίδι των μεγάλων. Όλα αυτά δοσμένα στην ατμόσφαιρα των εορτών του Πάσχα, σε Κρητικό διάλογο και συναισθήματα που εκφράζονται με Κρητικές μαντινάδες.

Trivia: Μια από τις πρώτες θεατρικές παραστάσεις της ελληνικής τηλεόρασης. Προβλήθηκε την Κυριακή του Πάσχα 18 Απριλίου 1971 στις 13.10.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr