Η λάμψη των άστρων

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Η λάμψη των άστρων

Έτος: 1983

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΕΡΤ2

Ημέρα/ημέρες προβολής: Τρίτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 8 Νοεμβρίου 1983

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 8 Μαίου 1984

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 26

Διάρκεια επεισοδίου: 40'

Εταιρία παραγωγής: Ε. Κοντραφούρη Ε.Ε.

Σκηνοθεσία: Πωλ Σκλάβος

Σενάριο: Τάκης Χατζηαναγνώστου

Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Μεσσήνης

Φωτογραφία: Γρηγόρης Πετρινιώτης

Ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Λουκάς Βέρος) , Έφη Ροδίτη (Έλλη Βέρου, σύζυγος του Λουκά) , Κοραλία Καράντη (Ρένα) , Βάσος Ανδρονίδης (δικηγόρος Δακίρος) , Γιάννης Βούρος (Πέτρος Βέρος, γιος του Λουκά) , Πένυ Παπουτσή (Λένα Βέρου, κόρη του Λουκά) , Μαλαίνα Ανουσάκη (κυρα-Σμαραγδή, μητέρα της Ρένας) , Όλγα Τουρνάκη (Αθηνά, αδελφή της Ρένας) , Τρύφων Παπουτσής , Ασπασία Τζιτζικάκη (Βάσω, φίλη της Ρένας) , Αθηνόδωρος Προύσαλης , Μπάμπης Αλατζάς (Αλέκος, αδελφός της Ρένας) , Τάσος Χαλκιάς (I) , Θόδωρος Δημήτριεφ , Ναπολέων Καλλής , Αλέκος Ζαρταλούδης , Ειρήνη Λεοντάρη (γραμματέας ανακριτού) , Τάκης Βουλαλάς (ανακριτής) , Κατερίνα Ιωαννίδου , Δημήτρης Κούκης , Γιώργος Κυριακίδης (Ηλίας Ηλιάδης (άγνωστος)) , Νίκος Σκιαδάς (διευθυντής ασφαλείας) , Κώστας Τσάκωνας (II) (Παύλος) , Έλλη Χαραλάμπους (γραμματέας Δακίρου)

Επαναλήψεις: 1985 (ΕΡΤ2)

Περίληψη/Σχόλια: Ο γιατρός και διευθυντής μιας κλινικής Λουκάς Βέρρος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) χτυπά με το αυτοκίνητό του κατά λάθος μια κοπέλα, τη Ρένα (Κοραλία Καράντη) κι αμέσως την πηγαίνει στην κλινική όπου τη χειρουργεί και τη σώζει. Σιγά-σιγά την ερωτεύεται και ο δεσμός τους μένει κρυφός, μέχρι που η Ρένα βρίσκεται νεκρή στα βράχια της θάλασσας.

Όλοι πιστεύουν ότι δράστης είναι ο Λουκάς, ο οποίος συλλαμβάνεται και οδηγείται στις φυλακές, για να καταδικαστεί στο δικαστήριο. Οι δυο τους είχαν χωρίσει λίγο πριν το φόνο και γι' αυτό οι υποψίες πέφτουν επάνω του. Ωστόσο, στο τέλος αποκαλύπτεται ότι το έγκλημα διέπραξε ένας άγνωστος (Γιώργος Κυριακίδης) και ο γιατρός αποφυλακίζεται, αλλά στο σπίτι του είναι πλέον ανεπιθύμητος μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης.

Trivia: Προβλήθηκε μόνο μία φορά σε επανάληψη από την ΕΡΤ2 το 1985. Συγκεκριμένα, το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε σε επανάληψη το Σάββατο 31 Αυγούστου 1985 και η επανάληψη της σειράς ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 1985.
- Η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ, παρά μόνο ένα επεισόδιο (το δεύτερο).
- Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς είναι διαθέσιμο για προβολή μέσω του site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ. Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς στο Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ:http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=91120&autostart=0

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr