Η ζωή μου αρχίζει με σένα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η ζωή μου αρχίζει με σένα

Έτος: 1961

Πρεμιέρα: Οκτώβριος 1961

Διάρκεια: 92'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φυλακτός

Συγγραφέας: Θανάσης Άνθιμος

Σενάριο: Φίλιππος Φυλακτός

Φωτογραφία: Κώστας Μαργαρίτης

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Εταιρία παραγωγής: Παρθενών Φιλμ

Ηθοποιοί: Νίκος Ξανθόπουλος , Γιώργος Μούτσιος , Πάρη Λεβέντη , Λαυρέντης Διανέλλος , Ράλλης Αγγελίδης , Μαλαίνα Ανουσάκη , Νίκος Τσαχιρίδης , Τάσος Γιαννόπουλος (I) , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Γιάννης Βογιατζής (I) , Τάκης Μηλιάδης , Άσπα Νακοπούλου , Αθηνά Κώνστα , Ράλλης Αγγελίδης , Τάκης Καραβασίλης , Λουϊζα Ξηνταράκη , Μηνάς Γιώτης (χορευτής) , Ρέα Μανέλλη (χορεύτρια)

Περίληψη/Σχόλια: Ένας υποπλοίαρχος του ελληνικού βασιλικού ναυτικού, ο Δημήτρης Λεοντόπουλος, χαρακτήρας με ιδιάζουσα αλαζονεία και εγωισμό, έχει μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου είχε πάει για μετεκπαίδευση. Η κοπέλα με την οποία σχετιζόταν, η Νανά, του γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω συνέχεια στη σχέση τους. Αρκετό καιρό μετά, η Νανά γοητεύεται από έναν ταπεινής καταγωγής αξιωματικό και συνάδελφο του Δημήτρη, τον υποπλοίαρχο Αλέξη Πάλμα, τον οποίο ο Δημήτρης μισεί θανάσιμα επειδή πήρε διαζύγιο από την αδελφή του. Το μίσος του βέβαια τώρα διογκώνεται υπέρμετρα, όταν μαθαίνει ότι ο Αλέξης συνδέεται ερωτικά με τη Νανά. Κατά τη διάρκεια των τακτικών υποβρυχίων γυμνασίων του Πολεμικού Ναυτικού, ο Δημήτρης παγιδεύεται στο βυθό, αλλά σώζεται χάρη στην αποφασιστικότητα του διοικητή τους και ο Αλέξης, που πέρασε από κοντά του και δεν τον είδε, κατηγορείται για σκόπιμη εγκατάλειψη συναδέλφου σε ώρα κινδύνου. Ο Δημήτρης θεωρεί την κατάσταση σαν ιδανική ευκαιρία για εκδίκηση, αλλά η επιστροφή της αδελφής του στην Ελλάδα και τα όσα του εκμυστηρεύεται αυτή για το χωρισμό της με τον Αλέξη –εκείνη εγκατέλειψε τον Αλέξη για κάποιον άλλο και όχι αυτός–, τον κάνουν να μεταμεληθεί και να αφήσει κατά μέρος τις αντιδικίες. Ο Αλέξης αθωώνεται και έτσι μπορεί πλέον να χαρεί τη ζωή του με τη Νανά.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία βασίζεται σε ένα διήγημα του Θανάση Άνθιμου. Προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 10.759 εισιτήρια. Ήρθε στην 49η θέση σε 68 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr