Ερωτικά παιχνίδια

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ερωτικά παιχνίδια

Έτος: 1960

Πρεμιέρα: 28 Νοεμβρίου 1960

Διάρκεια: 94'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (I)

Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου

Φωτογραφία: Νίκος Μήλας (I)

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Μητσάκης

Εταιρία παραγωγής: Φάρος Φιλμ

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας (I) (Μάνος) , Γιάννης Γκιωνάκης (Θανασάκης) , Μίρκα Καλατζοπούλου (Τζένη) , Γιώργος Πάντζας (Αλέκος) , Αλέκα Στρατηγού (Πιπίτσα) , Θανάσης Βέγγος (ξενοδόχος) , Νίκος Παπαναστασίου (Αντρέας) , Γιώργος Μπέλλος , Μιρέλλα Τσάρου , Όλγα Τουρνάκη (Πηνελόπη, καμαριέρα) , Τίτα Καλλιγεράκη , Μαρίνα Πεφάνη , Ζαννίνο (Μπουρνιάς, πελάτης ξενοδοχείου) , Πόπη Πόλλυ (τραγούδι) , Τρίο Τέμπο (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο ανοιχτόκαρδος και χαριτωμένος Μάνος αντιμετωπίζει με ειρωνική συγκατάβαση τις παραξενιές της κόρης του Τζένης, η οποία βρίσκει τα αγόρια της ηλικίας της ανώριμα και σαχλά. Η αδελφή του, η Πιπίτσα, τσακώνεται συνέχεια με τον άντρα της, τον Θανασάκη. Ο Μάνος καταφέρνει πάντα να τους τα συμβιβάζει. Τα προβλήματά του όμως επιδεινώνονται, όταν μπλέκει στα πόδια του ένας συνομήλικος της Τζένης, ο Αλέκος, που μεταμφιέζεται σε γοητευτικό σαραντάρη προκειμένου να τη συγκινήσει. Το κατορθώνει μεν, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι πρέπει να εξοβελίσει τον ψεύτικο εαυτό του και να την ξανακερδίσει ως εικοσιπεντάρης. Τελικά, θα γίνει κι αυτό κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην Αίγινα, χάρη στη βοήθεια του καλύτερου φίλου του.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Μίρκας Καλατζοπούλου και του Νίκου Παπαναστασίου. Ο Ζαννίνο δεν αναγράφεται στους τίτλους.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr