Επτά μουσεία, ένα ταξίδι

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Επτά μουσεία, ένα ταξίδι

Έτος: 2015

Τηλεοπτική Σειρά

Τηλεοπτική πρεμιέρα: Κυριακή

Κανάλι: Mega

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 20 Δεκεμβρίου 2015

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 31 Ιανουαρίου 2016

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 7

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία: Τοκοmburu

Σενάριο: Τοκοmburu

Μουσική σύνθεση: Νίκος Πορτοκάλογλου

Φωτογραφία: Νίκος Δανιηλίδης , Τάσος Βρεττός

Ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης (παρουσιαστής)

Περίληψη: Ένα οδοιπορικό, με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που παρουσιάζει τα επτά Μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς σε ισάριθμους τόπους της ελληνικής περιφέρειας, όπου αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία.

Το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς περιλαμβάνει τα εξής μουσεία: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Το Δίκτυο σύντομα θα εμπλουτιστεί με δύο ακόμη μουσεία, το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων και το Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Με επίκεντρο κάθε φορά ένα μουσείο, οι εκπομπές ρίχνουν φως στην ιστορία των περιοχών μέσα από την παραγωγική δραστηριότητά τους. Το ρόλο της διήγησης αναλαμβάνουν οι τοπικοί τεχνίτες, παραγωγοί κι εργάτες εργοστασίων αλλά και κάτοικοι των περιοχών.

Trivia:

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr