Εγώ και το πουλί μου

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Εγώ και το πουλί μου a.k.a. Νοκ-άουτ στον έρωτα

Έτος: 1982

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Βασίλης Χριστομόγλου

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Χατζής

Παραγωγός: Διογένης Ηροδότου

Εταιρία παραγωγής: Γιώργος Καραγιάννης & Σια

Ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας , Μαρία Μπονέλου , Θάνος Παπαδόπουλος , Κώστας Καραγιώργης , Πάνος Κορκοτάς , Μιχάλης Μουστάκας , Κώστας Παληός , Νίκος Τσαχιρίδης , Βίνα Ασίκη , Τάσος Ψωμόπουλος , Κώστας Μπακάλης , Γιώργος Λώρης , Μήδεια Χάννα , Τώνης Γιακωβάκης , Μαριάννα Βουργίδου , Γιάννης Φύριος , Χρήστος Κάλοου , Τιμολέων Θεμιστοκλέους , Γιάννης Σμυρναίος , Ανδρέας Περδίκος , Αικατερίνη Δάκη , Λιάνα Δρέλα , Μιχάλης Ανδρέου , Γιώργος Χριστοφόρου , Ανδρέας Μαυρομάτης , Λευτέρης Χαιρέτης , Γωγώ Κανελλοπούλου , Έλενα Μαντούση , Χρήστος Πάντζαλης , Χρήστος Κάλοου (πελάτης στο ξενοδοχείο) , Γιάννης Κωστογλάκης (μίστερ Ελλάς) , Μαρί Καραβία , Λάκης Κομνηνός (guest star)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Κοκός είναι ένας φωτορεπόρτερ της συμφοράς, ο οποίος αναλαμβάνει να φωτογραφίσει ένα παράνομο ζεύγος που χαίρεται τον ερωτά του στη Λεμεσό. Ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κύπρο, μαζί με τον ανεκδιήγητο βοηθό του Θανάση Κεκέ. Χωρίς να το καλοκαταλάβει, μπερδεύεται σε μια διακεκριμένη κλοπή, της χρυσής γλαύκας της Αθηνάς, από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας. Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας. Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1982-1983 και έκοψε 156.321 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 48 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοκυπριακής παραγωγής.Η ταινία, αργότερα, προβλήθηκε στην τηλεόραση με τίτλο "Νοκ-άουτ στον έρωτα".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr