Δρόμοι

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Δρόμοι

Έτος: 2002

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Ενημερωτική

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Νίκος Αλπαντάκης , Παναγιώτης Κακαβιάς

Παραγωγός: Αλίκη Θαλασσοχώρη , Κατερίνα Μπεληγιάννη

Εταιρία παραγωγής: KaBel

Παρουσιαστές: Άρης Σκιαδόπουλος

Συμμετέχοντες: Κωνσταντίνος Κοντοβάς

Καλεσμένοι: Δημήτρης Μητροπάνος , Σαβίνα Γιαννάτου , Μάριος Ποντίκας , Νίκος Πορτοκάλογλου , Ρούλα Πατεράκη , Ράνια Μουζενίδου , Ταμίλα Κουλίεβα , Νάνος Βαλαωρίτης , Γιώργος Βερνίκος

Επαναλήψεις: 2012 (ΝΕΤ) , 2013 (ΝΕΤ)

Περιγραφή: Η εκπομπή προβάλλει πρόσωπα, τα οποία με την παρουσία τους συμβάλλουν στην πολιτιστική ανέλιξη τού τόπου. Στην εκπομπή έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα πάνω από εκατό προσωπικότητες του πολιτιστικού και κοινωνικού χώρου της Ελλάδας, που παρουσίασαν τη δουλειά τους κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό ζωής. Στόχος της εκπομπής είναι να προβάλλει τη σύγχρονη πολιτιστική κληρονομιά συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ενός αρχείου με τη ζωή, τη δράση και τις ιδιαιτερότητες κάθε προσωπικότητας, πού με το δικό της τρόπο καταθέτει τη δική της συνεισφορά στον τόπο. Ήδη μια σειρά από τις εκπομπές αυτές έχει ψηφιοποιηθεί, ενώ κάποιες από τις εκπομπές έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στοιχεία/Trivia: Γνωστές εκπομπές:

(Δευτέρα 5/12/2005): Ενας γνήσιος λαϊκός συνθέτης, ο Βαγγέλης Κορακάκης, μιλάει για τη ζωή, την πορεία και το έργο του. Ερμηνεύει "Το λιμάνι", ένα τραγούδι που αγαπάει ιδιαίτερα και το οποίο ποτέ δε δισκογράφησε, ούτε πρόκειται να δισκογραφήσει. Ενα λαϊκό παιδί, από τα σπλάχνα της Καισαριανής, επηρεασμένο από τους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες της προηγούμενης γενιάς. Μικρός ακόμα, στα εννιά του χρόνια, απέκτησε το πρώτο του τρίχορδο μπουζούκι και άρχισε να σκαρώνει τις πρώτες του μελωδίες στο σουβλατζίδικο της μάνας του. Σε ηλικία 14 χρόνων σχημάτισε μια μικρή ορχήστρα με φίλους και έπαιξε στην παράσταση του "Λεπρέντη", τη μουσική του οποίου είχε γράψει ο Δήμος Μούτσης. Η εκπομπή διανθίζεται με τραγούδια που ζωντανά ερμηνεύει με την ορχήστρα του στην αυλή του σπιτιού του στην Καισαριανή (Προβολή στις 24.00, μάλλον πρόκειται για επανάληψη)

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr