Δονούσα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δονούσα

Έτος: 1992

Διάρκεια: 84'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου

Σενάριο: Αγγελική Αντωνίου , Χρήστος Αντωνίου , Peter Eisenstein , Ανδρέας Κουν

Φωτογραφία: Pio Corradi

Μουσική σύνθεση: Νίκος Κυπουργός

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Flash Film , Κύρος Φιλμ

Ηθοποιοί: Andre Hennicke (Stefan) , Χριστίνα Παπαμίχου (Ελένη) , Δημήτρης Πουλικάκος , Εύα Κοταμανίδου , Χρήστος Τσάγκας (πατέρας Ελένης) , Τασσώ Καββαδία , Γεράσιμος Σκιαδαρέσης , Κατερίνα Λιναρδή , Κοσμάς Παναγιωτίδης , Ελένη Καλλιγέρου , Μανώλης Σταματάκος , Σταμάτης Θεοδωράκης

Περίληψη/Σχόλια: Ένας νεαρός Γερμανός φωτογράφος, ο Στέφαν, έρχεται σε ένα νησάκι των Κυκλάδων, τη Δονούσα. Οι ντόπιοι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία, αλλά αυτός δεν δίνει σημασία και συνεχίζει τη δουλειά του. Γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα, την Ελένη, η οποία τον γοητεύει ίσως επειδή κρύβει κάποιο μυστικό. Η νέα μένει έγκυος και στη συνέχεια αποκαλύπτεται η αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της. Εκείνος, γεμάτος ζήλια και μίσος, παρακολουθεί κάθε της κίνηση και της απαγορεύει να βλέπει τον ξένο. Όταν η Ελένη βρίσκεται νεκρή, οι υποψίες πέφτουν αρχικά στον Στέφαν κι οι ντόπιοι, παρακινούμενοι από τον πατέρα, στρέφονται εναντίον του, μέχρι τη στιγμή που αποκαλύπτεται η αποτρόπαιη αλήθεια. Δολοφόνος είναι ο ίδιος ο πατέρας της.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία είναι Γερμανικής, Ελληνικής & Ελβετικής παραγωγής. Προβλήθηκε τη σαιζόν 1992-1993 και έκοψε 5.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 9η θέση σε 11 ταινίες.

Κέρδισε το "Βραβείο Νεότητας" ("Α'prix De La Jeunesse") στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λοκάρνο 1992".

Επίσης, ο Δημήτρης Πουλικάκος κέρδισε το "Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου" στο "33ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1992".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr