Διακοπές στην Κύπρο μας

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Διακοπές στην Κύπρο μας a.k.a. Ο Κυρ' Γιώργης και οι Τρέλλες του a.k.a. Η Ωραία της Λευκωσίας

Έτος: 1971

Πρεμιέρα: 1971

Διάρκεια: 100'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Τάκης Βενετσανάκος

Μουσική σύνθεση: Μάνος Λοΐζος

Παραγωγός: Διογένης Ηροδότου , Διονύσης Κουρουνιώτης

Εταιρία παραγωγής: Βήτα Φιλμ

Ηθοποιοί: Νίκος Δαδινόπουλος (Ανδρέας) , Δώρα Σιτζάνη (Τζούλια) , Μπέτυ Αρβανίτη , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Γιώργος Κάππης , Τόνια Καζιάνη , Δήμητρα Δημητριάδου (I) , Γιώργος Βελέντζας , Νικήτας Πλατής , Θεόδουλος Μωρέας , Άγγελος Γεωργιάδης , Έλλη Κυριακίδου , Κώστας Μελλίδης , Ανδρέας Ποταμίτης , Μιχάλης Βιολάρης (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Χατζηγιάννης κι ο Χατζηπαύλος, δύο κύπριοι οινοπαραγωγοί που μισούνται θανάσιμα, σχεδιάζουν να παντρέψουν τα παιδιά τους, την Τζούλια και τον Ανδρέα που σπουδάζουν στο Λονδίνο, μ' έναν ευκατάστατο νέο και μια καλοβολεμένη νέα, αντιστοίχως. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί όταν τα παιδιά επιστρέφουν στο νησί περιφρονούν τις επιλογές των γονιών τους και κάνουν του κεφαλιού τους. Ο Ανδρέας με τον φίλο του Σωτήρη και η Τζούλια με την εξαδέλφη της, Ρένα, εκδράμουν κατά τύχη στο ίδιο μέρος, την Πάφο, όπου και γνωρίζονται στο λιμανάκι και ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ποιος είναι ποιος.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία είναι Κυπριακής παραγωγής. Προβλήθηκε την σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 60.571 εισιτήρια. Ήρθε στην 60η θέση σε 90 ταινίες.

Η ταινία επανακυκλοφόρησε το 1977 με τον τίτλο "Ο Κυρ' Γιώργης και οι Τρέλλες του", για να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, που είχε γίνει αγαπητός στο ρόλο του κυρ-Γιώργη, στο τηλεοπτικό "Λούνα Παρκ".

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Διακοπές Στην Κύπρο", η Δώρα Σιτζάνη γνωρίστηκε με τον Μάνο Λοΐζο, με τον οποίο και παντρεύτηκαν το 1978.

Ο Νίκος Δαδινόπουλος και η Δώρα Σιτζάνη ερμηνεύουν σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι "Κουτσή Κιθάρα" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μάνου Λοΐζου.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr