Δημήτρης Ζησόπουλος

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία Γέννησης: 27 Μαρτίου 1971


Σειρές στις οποίες έχει κάνει την παραγωγή:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Δόκτωρ Γαρύφαλλος 2001|2001 ΕΤ3
Τα πάντα ρει 2004|2004 ΕΤ3


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει κάνει την παραγωγή:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει κάνει την παραγωγή:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει κάνει την παραγωγή:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει κάνει την παραγωγή:


Τηλεπαιχνίδια στα οποία έχει κάνει την παραγωγή:


Εκπομπές στις οποίες έχει κάνει την παραγωγή:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Jammin 1998 ΕΤ3
Rock TV 1998 ΕΤ3
Αδρεναλίνη 1994 ΕΤ3
Ελλήνων δρώμενα 2007 ΕΤ3
Μη δείχνεις 2002 Alpha
Μικρές και 30φυλλένιες 1997 ΕΤ3
Σωστό κι αυτό 1998 ΕΤ3
Ταξιδιώτες 2000 ΕΤ3


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών στα οποία έχει κάνει την παραγωγή:


Βιογραφία: Γεννήθηκε στα Γρεβενά. Από το 1982 ασχολήθηκε με τους προσωπικούς υπολογιστές και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Σπούδασε παράλληλα Μουσική (θεωρία μουσικής και πιάνο). Το 1988 με την εμφάνιση της τεχνολογίας "sampling" πειραματίστηκε με την μουσική τεχνολογία και έγραψε σήματα για ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα από το 1978 ασχολήθηκε με το στίβο πετυχαίνοντας πολλές εθνικές διακρίσεις.

Με την έλευση της ελεύθερης τηλεόρασης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκινά μια μακροχρόνια συνεργασία με την ΕΤ3. Από τότε έχει υλοποιήσει δεκάδες τηλεοπτικές παραγωγές, ποιοτικής τηλεόρασης με σαφή πολιτιστικό και ψυχαγωγικό προσανατολισμό. Η θέση του σε κάθε παραγωγή εναλλάσσεται μεταξύ αυτής του σκηνοθέτη, του διευθυντή φωτογραφίας, του εικονολήπτη, ακόμα και αυτής του χειριστή steadicam.

Μέχρι το 2008, υπέγραψε πάνω από 28 σειρές δικής του παραγωγής, που προβλήθηκαν κυρίως από την ΕΤ3. Αξιόλογη ήταν και η συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων του ΟΗΕ (Food Aid Organization) η οποία αφορούσε την παραγωγή σειράς μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, παρουσίασης του έργου του Οργανισμού στις χώρες των Βαλκανίων.

Υπήρξε ένας εκ των ιδιοκτητών αλλά και βασικό στέλεχος του γραφείου παραγωγής "‘ΕΛΙΞΙΣ οπτικοακουστική" μιας από τις παλαιότερες στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα. Η εταιρεία παρήγαγε τηλεοπτικά προϊόντα, κυρίως ντοκυμαντέρ και για χώρες του εξωτερικού. Στις "Ολυμπιακές πρωτεύουσες τις Ευρώπης" μια παραγωγή στα πλαίσια των Ολυμπιακών προγραμμάτων της ΕΡΤ η εταιρεία παρήγαγε 10 επεισόδια, ένα σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη, που φιλοξένησε Ολυμπιάδα στο παρελθόν.

Trivia:

Συζητήστε για τον/την παραγωγό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr