Δακρυσμένα μάτια

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δακρυσμένα μάτια

Έτος: 1967

Διάρκεια: 95'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Απόστολος Τεγόπουλος

Σενάριο: Γιώργος Ολύμπιος

Φωτογραφία: Δημήτρης Καράμπελας

Μουσική σύνθεση: Απόστολος Καλδάρας

Εταιρία παραγωγής: Κλακ Φιλμ

Ηθοποιοί: Χρήστος Νέγκας , Γιώτα Σοϊμοίρη , Αφροδίτη Γρηγοριάδου , Αθηνά Μιχαηλίδου , Ελένη Ζαφειρίου , Γιώργος Βελέντζας , Ρένα Γαλάνη , Νικήτας Πλατής , Θόδωρος Μορίδης , Γιώργος Λουκάκης , Νίκος Πασχαλίδης , Θάνος Κανέλλης , Στάθης Χατζηπαυλής , Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι) , Πάνος Γαβαλάς (τραγούδι) , Ρίτα Παβόνε (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Μια καθ’όλα ευτυχισμένη σύζυγος, η Μάρθα, παθαίνει μερική παράλυση και ο άνδρας της, ο Αλέκος, κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τη θεραπεία της, με τίμημα όμως την οικονομική του κατάρρευση. Η Μάρθα, βλέποντας πως είναι η αιτία της όλης καταστροφής, πιέζει τον Αλέκο να δεχθεί το διαζύγιο και να παντρευτεί τη Γαλήνη, κόρη του αφεντικού του. Εκείνος παρουσιάζει ένα ψεύτικο διαζύγιο και διαδίδει ότι θα παντρευτεί τη Γαλήνη, αλλά ο πατέρας της, που μαθαίνει τον υποτιθέμενο δεσμό της κόρης του με τον Αλέκο, τον διώχνει απ’ τη δουλειά. Όμως, μια δυνατή συγκίνηση θα επιτρέψει στη Μάρθα να ξαναπερπατήσει, και έτσι οι ευτυχισμένες μέρες του ζευγαριού θα επιστρέψουν.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 75.200 εισιτήρια. Ήρθε στην 71η θέση σε 117 ταινίες.Η Βίκυ Μοσχολιού ερμηνεύει το τραγούδι "Μη τα φιλάς τα μάτια μου σε στίχους και μουσική Απόστολου Καλδάρα.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr