Δαίμονες της βίας και του σεξ

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δαίμονες της βίας και του σεξ

Έτος: 1973

Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου 1973

Διάρκεια: 95'

Είδος: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Παύλος Παρασχάκης

Σενάριο: Βασίλης Μανουσάκης

Φωτογραφία: Τάκης Βενετσανάκος

Παραγωγός: Παύλος Παρασχάκης

Εταιρία παραγωγής: Nova Films

Ηθοποιοί: Γκιζέλα Ντάλι (Μαίρη) , Ρένα Κοσμίδου (Μάγδα) , Νίκος Τσαχιρίδης (Κοσμάς) , Βαγγέλης Καζάν (Μασίας) , Πέτρος Μακεδών (Hans) , Γιώργος Στρατηγάκης (I) (Ιάσων) , Vicky Johnson , Γιώργος Πληβούρης (Μιχάλης) , Δημήτρης Πληβούρης

Περίληψη/Σχόλια: Ο Ιάσων φτάνει στην Ελλάδα και καταφεύγει στο σπίτι του φίλου του Μιχάλη Δρακάκη, όπου ζουν η γυναίκα του, η Μαίρη, με την αδελφή της Μάγδα κι έναν ναυτικό, τον Κοσμά, που κάνει λαθρεμπόριο ουίσκι και τις συντηρεί. Η άφιξή του δυσαρεστεί βέβαια τον Κοσμά ο οποίος θεωρεί δικές του τις δύο γυναίκες. Η Μάγδα υποπτεύεται ότι στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Ιάσονα κάτι κρύβεται –ίσως κάποιο πτώμα. Λίγες μέρες αργότερα, ο Κοσμάς βγάζει από τη θάλασσα το πτώμα του Μιχάλη και ο Ιάσων αναγκάζεται να ομολογήσει ότι μαζί με τον νεκρό και δύο άλλους ακόμα, τον Εβραίο Μασία και τον Γερμανό Χανς, είχαν ληστέψει μια τράπεζα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Στη συνέχεια ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά ο Μασίας κι ο Χανς, στην προσπάθειά τους να ιδιοποιηθούν τη λεία, σκότωσαν τον Μιχάλη. Στη συνέχεια, οι πρώην συνεργάτες του Μασίας και Χανς, που τον καταζητούν επειδή αυτός είχε πάρει τα χρήματα, απαγάγουν τη Μάγδα για να τον εκβιάσουν. Στον τόπο της ανταλλαγής εμφανίζεται ως διεκδικητής και ο Κοσμάς που έχει ήδη σκοτώσει τη Μαίρη. Ακολουθεί μακελειό κατά το οποίο αλληλοσκοτώνονται όλοι και μόνο η Μάγδα μένει για να πάρει το χαρτοφύλακα με τα λεφτά, αλλά λίγο πιο κάτω καραδοκεί η αστυνομία που τη συλλαμβάνει.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 42.406 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 44 ταινίες.

Μουσική εποπτία: Ζακ Μεναχέμ

Η ταινία προβλήθηκε ξανά στο "Φεστιβάλ Καλτ Κινηματογράφου Αθηνών" στις 16 Φεβρουαρίου 2011.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr

Ένα κομμάτι που υπάρχει στη μουσική υπόκρουση της ταινίας είναι το "OK Chicago" του Γαλλικού μουσικού ντούο ονόματι "Resonance":