Δάφνις και Χλόη '66

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δάφνις και Χλόη '66

Έτος: 1966

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 1966

Διάρκεια: 88'

Είδος: Αισθηματική

Σκηνοθεσία: Μίκα Ζαχαροπούλου

Συγγραφέας: Λόγγος

Σενάριο: Μίκα Ζαχαροπούλου

Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος

Μουσική σύνθεση: Νότης Μαυρουδής

Εταιρία παραγωγής: Ζυγός Φιλμ

Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Λαδικού , Τέλης Ζώτος , Θάνος Παππάς , Elisabeth Wiener , Charles Jarrel , Ολυμπία Παπαδούκα (νταντά) , Έλλη Ρωμανού , Jean-Claude Sussfeld

Περίληψη/Σχόλια: Η δωδεκάχρονη Χλόη ζει με τη μητέρα της σ' ένα ψαροχώρι έχοντας ως σύντροφο στα παιχνίδια της, τον Γιώργο, γιο ενός ψαρά. Η μητέρα της προσπαθεί να την παντρέψει με τον δεκαεξάχρονο Γιάννη, αλλά εκείνη αδιαφορεί παντελώς γι' αυτόν. Η άφιξη του Μίλτονα, πρώην εραστή της μητέρας της και παλιού ηθοποιού, ο οποίος συμπαθεί τον Γιώργο, αναστατώνει τη Χλόη η οποία διαπληκτίζεται έντονα με τον Γιάννη. Κάποτε μαθαίνει από την παραμάνα της το μύθο του Δάφνιδος και της Χλόης και συνειδητοποιεί ότι ο δικός της Δάφνις είναι ο μικρός ψαράς. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Δάφνις με τη βοήθεια του Μίλτονα είναι ηθοποιός και βρίσκεται στο Παρίσι. Η Χλόη φτάνει στη γαλλική πρωτεύουσα με την ελπίδα να ξαναβρεί τον Δάφνι. Η συνάντησή τους φέρνει ανάγλυφες τις παιδικές εικόνες της χαμένης αθωότητας, που τώρα μπλέκονται με τον σαρκικό έρωτα και τα ηδονικά παιχνίδια. Οι ειδυλλιακές εικόνες που δέσποζαν στο νου της Χλόης διαλύονται όταν έρχονται αντιμέτωπες με την πραγματικότητα. Η ώρα που σμίγουν οι δύο εραστές είναι και η στιγμή του χωρισμού τους, μόνο που τώρα δεν υπάρχει πια ελπίδα ούτε υπόσχεση να ξαναβρεθούν κάποτε, στο μέλλον.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 26.170 εισιτήρια. Ήρθε στην 107η θέση σε 117 ταινίες.

Η ταινία προβλήθηκε στην Ελληνική τηλεόραση την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 1975 από την ΕΡΤ.

Η ταινία ΔΕΝ σώζεται και θεωρείται χαμένη.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr