Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί a.k.a. Δάφνις και Χλόη: Οι μικροί ερασταί

Έτος: 1969

Διάρκεια: 90'

Είδος: Αισθηματική

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Συγγραφέας: Λόγγος

Σενάριο: Ορέστης Λάσκος

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Χορογραφίες: Κώστας Παππάς (V)

Παραγωγός: Θανάσης Σύλιας

Εταιρία παραγωγής: Αθήνα Φιλμ

Ηθοποιοί: Χαρά Αγγελούση , Ντίνος Θεοδωρέλος , Γκιζέλα Ντάλι , Νίκος Δαδινόπουλος , Ιορδάνης Μαρίνος , Νίκος Τσαχιρίδης , Κυβέλη Μυράτ , Αντώνης Παπαδόπουλος (I) , Σόνια Δήμου , Αιμίλιος Μεσσίδης , Νίκος Παππάς (I) , Βίκυ Τζινιέρη

Περίληψη/Σχόλια: Στη Λέσβο, ο βοσκός Λάμωνας βρίσκει κάποια μέρα ένα εγκαταλειμμένο αγοράκι να βυζαίνει μια γίδα και το υιοθετεί, ονομάζοντάς το Δάφνι. Την ίδια περίπου εποχή, ένας άλλος βοσκός, ο Δρύαντας, βρίσκει κι αυτός ένα εγκαταλειμμένο κοριτσάκι κι επίσης το υιοθετεί, ονομάζοντάς το Χλόη. Ο Δάφνις και η Χλόη μεγαλώνουν μαζί και περνώντας το κατώφλι της εφηβείας νιώθουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Δεν ξέρουν όμως τι τους συμβαίνει, ώσπου μια όμορφη γυναίκα, που επιθυμεί ερωτικά τον Δάφνι, τον μυεί στα μυστικά του έρωτα. Ο Δάφνις με τη σειρά του μυεί και τη Χλόη. Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται ότι ο Δάφνις είναι γιος του άρχοντα Διονυσιοφάνη και η Χλόη κόρη ενός άρχοντα της Λέσβου, του Μεγακλή.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 80.762 εισιτήρια. Ήρθε στην 68η θέση σε 108 ταινίες.Δάφνις και Χλόη είναι μία ιστορία αγάπης που έγραψε ένας εκ των πρώτων μυθιστοριογράφων του κόσμου, ο Έλληνας Λόγγος, συγγραφέας του 3ου π.Κ.Χ. αιώνα.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr