Βυζαντινή ραψωδία

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Βυζαντινή ραψωδία a.k.a. Imperiale

Έτος: 1968

Διάρκεια: 90'

Είδος: Ιστορική

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκαλενάκης

Σενάριο: Γιάννης Τζιώτης

Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης

Μουσική σύνθεση: Θόδωρος Ρουμπάνης

Παραγωγός: Θόδωρος Ρουμπάνης

Ηθοποιοί: Θόδωρος Ρουμπάνης , Μπέτυ Αρβανίτη , Κώστας Καρράς , Βένια Παλλήρη , Χρήστος Πάρλας , Χριστόφορος Ζήκας , Νίκος Τσαχιρίδης , Γιώργος Ζαϊφίδης , Χρήστος Ζορμπάς , Γιώργος Οικονόμου (I) , Γιάννης Τότσικας , Γιάννης Αλεξανδρίδης

Περίληψη/Σχόλια: Η ερωμένη ενός στρατιωτικού, η Ζωή, προδίδει τον εραστή της και παντρεύεται τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Στη συνέχεια πείθει τον άνδρα της να ξαποστείλει τον εραστή της (και αφοσιωμένο στρατηγό του) στο απομονωμένο κάστρο της Μονεμβασιάς. Όταν οι αστρολόγοι προλέγουν το τέλος του κόσμου και προσδιορίζουν μάλιστα επακριβώς την ημερομηνία, η αυτοκράτειρα πλέον Ζωή, αντί να κρατήσει τη θέση της και να συμπαρασταθεί στον άνδρα της, προτιμά να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της με τον πρώην εραστή της. Η μέρα της καταστροφής φθάνει, χωρίς ωστόσο να συμβεί το παραμικρό. Ο αυτοκράτορας διαδίδει τότε ότι η Ζωή πέθανε αλλά μόλις το μαθαίνει εκείνη, αποφασίζει να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη και να διεκδικήσει τη θέση της ως αυτοκράτειρας. Όμως, ο πολυπροδομένος εραστής της δεν αποδέχεται νέα ταπείνωση. Έτσι, τη στιγμή της απομάκρυνσής της τη σκοτώνει χωρίς δισταγμό.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 48.699 εισιτήρια. Ήρθε στην 80η θέση σε 108 ταινίες. Προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, με τον τίτλο"Imperiale".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr