Βιοτεχνία ονείρων

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Βιοτεχνία ονείρων a.k.a. The dream factory

Έτος: 1990

Διάρκεια: 100'

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης

Φωτογραφία: Λευτέρης Παυλόπουλος

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική σύνθεση: Θύμιος Παπαδόπουλος

Παραγωγός: Τάσος Μπουλμέτης

Εταιρία παραγωγής: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ηθοποιοί: Γιώργος Κώνστας , Φιλαρέτη Κομνηνού , Ηλίας Λογοθέτης , Μάνος Βακούσης , Γιώργος Κιμούλης , Πασχάλης Τσαρούχας , Ζωή Βουδούρη , Έκτωρ Καλούδης , Πάνος Κρανιδιώτης , Βάσω Φιλιππίδου , Ανδρέας Μαριανός , Αφροδίτη Κοτζιά , Μιχάλης Σταματιάδης , Ράνια Πρέβεζα , Νίνα Παπανικολάου , Γιάννης Κουτσομύτης , Νίκος Μαρκομιχελάκης

Περίληψη/Σχόλια: Κάπου στο κοντινό μέλλον, μια παράξενη επιδημία έπεσε στην Αθήνα και στέρησε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ονειρεύονται. Ένας ασήμαντος ηθοποιός, ο Ιάσων, μπορεί να ονειρεύεται για λογαριασμό άλλων, κατά παραγγελία. Διευθύνει μια υπόγεια βιοτεχνία όπου οι πελάτες του βλέπουν σε οθόνη την προβολή των ονείρων τους τα οποία, παράλληλα, καταγράφονται και φυλάσσονται σε αρχείο στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο ο επόπτης. Μια μοναχική ξεναγός, η Αθηνά, δεν ανέχεται άλλο την κατάσταση και θέλει να απομακρυνθεί από την "πόλη χωρίς όνειρα". Συμμετέχει σε μια παράνομη ομάδα που επιδιώκει να επαναφέρει την πόλη στην παλιά καλή εποχή. Ο Ιάσων και η Αθηνά θα συναντηθούν στην διασταύρωση επιθυμίας και δυνατότητας, θα συνδεθούν και θα καταστήσουν το όνειρο του έρωτα πραγματοποιήσιμο.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1990-1991 και έκοψε 8.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 7η θέση ανάμεσα σε 9 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr

Τρέιλερ που προβάλλονταν στο εξωτερικό.