Βίβα Ασπασία

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Βίβα Ασπασία

Έτος: 1992

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 26 Οκτωβρίου 1992

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Αγαθονικιάδης

Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Ηθοποιοί: Ολυμπία Παπαδάκη , Ελένη Κωνσταντινίδου , Ελένη Κεφαλοπούλου , Χρήστος Ευθυμίου (III) , Αντώνης Πολυχρονόπουλος , Δέσποινα Κούρτη (Ασπασία) , Βλάσης Ζώτης , Πόπη Παπαδάκη

Επαναλήψεις: 1994 (ΕΤ1) , 2012 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Το έργο τοποθετείται στα χρόνια της Κατοχής, το 1943. κεντρικό πρόσωπο η Ασπασία, η οποία ζει σε ένα νεοκλασικό κτήριο, όπου κάθε τόσο περιποιείται ά΄νδρες από τα στρατεύματα Κατοχής για προς το ζην. Η είδηση της συνθηκολόγησης Μπαντόλιο, όπου οι Ιταλοί βρέθηκαν από σύμμαχοι των Γερμανών να πολεμούν στο πλευρό των συμμάχων,τάραξε τη ζωή των Ελλήνων και τη ζωή της ηρωίδας του έργου. Πρώην Ιταλοί πελάτες της καταφθάνουν έντρομοι στο σπίτι της για να βρουν καταφύγιο. Η Ασπασία από συμπόνια τους κρύβει. Γεγονός που θλίβει και ταράζει τη θεία της τη Μαρία, που τρέφει αισθήματα συμπάθειας προς τους Γερμανούς. Μέσα από την κατάσταση αυτή ξεπηδούν διάφοροι τραγικοί χαρακτήρες και σκηνές φρίκης, αλλά και γέλιου.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 1994 στα πλαίσια της εκπομπής "Βραδιά θεάτρου". Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή "Το θέατρο στην ΕΡΤ" το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr