Βάλς με Δώδεκα Θεούς

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Βάλς με Δώδεκα Θεούς

Έτος: 2012

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Δραματική

Κανάλι: ΑΝΤ1 Κύπρου

Ημέρα/ημέρες προβολής: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 8 Οκτωβρίου 2012

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 2014

Κύκλοι επεισοδίων: 2

Αριθμός επεισοδίων: 262

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Γεωργίου , Δημήτρης Δεμοιράκος

Συγγραφέας: Λένα Μαντά

Σενάριο: Μαρία Γεωργιάδου , Παναγιώτης Χριστόπουλος , Νίκος Απειρανθίτης , Άντα Γκουρμπαλή , Ζαχαρίας Μαυροειδής

Ηθοποιοί: Κάτια Δανδουλάκη (Νάσια Αγραφιώτου) , Μάνος Παπαγιάννης (Κωστής) , Μαρίνα Βρόντη (Ελπίδα) , Χρυσή Ανδρέου (Ναταλία) , Αντωνία Χαραλάμπους (Μαρίνα) , Γιώργος Τζωρτζής , Κωνστάντια Παύλου , Μιχάλης Μακρής , Τζούλη Τσόλκα (Κλαίρη) , Γιάννης Ιωάννου (III) , Ελένη Οδυσσέως , Γιώργος Σοφοκλέους , Αστέρω Κυπριανού , Μαρία Μπεγιάζη , Άλκης Χρήστου (Λευτέρης) , Στράτος Τζώρτζογλου (Νίκος Κυριακίδης, πρόεδρος) , Αγγελική Φιλιππίδου (Άννα) , Κώστας Σχοινιού (γιατρός) , Έλενα Ευσταθίου (Φωτεινή) , Κώστας Καζάκας (Δημήτρης) , Βίβιαν Νικολαΐδου (Αλίκη) , Ίρια Ψαρά , Αρετή Θεοδώρου , Κρίστη Παπαδοπούλου (Μαρίνα (2ος κύκλος))

Επαναλήψεις: 2013 (ΑΝΤ1) , 2013 (ΑΝΤ1 Satellite) , 2013 (ΑΝΤ1 Europe) , 2013 (ΑΝΤ1 Pacific)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Κωστής (Μάνος Παπαγιάννης), η Μαρίνα (Αντωνία Χαραλάμπους), η Ελπίδα (Μαρίνα Βρόντη) και η Ναταλία (Χρυσή Ανδρέου) γνωρίζονται μετά από μια καραμπόλα. Ο καθένας κουβαλά ένα παρελθόν, έντονο και οδυνηρό.

Ο Κωστής, έχει προσπαθήσει δέκα χρόνια να τα καταφέρει επαγγελματικά, και τη στιγμή της επιβράβευσης, η γυναίκα του, ζητά διαζύγιο. Μένει χωρίς σπίτι, χωρίς οικογένεια, νιώθει να μην έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ο Κωστής πρέπει να ξαναφτιάξει τη ζωή του, πρακτικά και ουσιαστικά, να κερδίσει τη σχέση του με την κόρη του, να ξεπεράσει την απιστία της γυναίκας του, να νιώσει ξανά τη δυνατότητα να αγαπήσει.

Η Μαρίνα, παντρεμένη με ένα όμορφο και συμφεροντολόγο σύζυγο, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τον νεανικό της έρωτα, που την ακολουθεί από τα φοιτητικά της χρόνια. Όταν ο πατέρας της καταστρέφεται οικονομικά, ο σύζυγός της, την εγκαταλείπει κι αυτή αποφασίζει να εργαστεί και να αλλάξει ζωή. Προχωρά στο διαζύγιο με τον άντρα της, ενώ την ίδια στιγμή, ανακαλύπτει πως έχει μείνει έγκυος μαζί του. Ξαναβλέπει τον παλιό της έρωτα, το Φίλιππο, και μετά από δισταγμούς και φόβους παραδίνεται ξανά στην αγάπη του, ξεπερνώντας ακόμα και το γεγονός ότι το παιδί που θα γεννήσει ανήκει σε κάποιον άλλον. Αυτός όμως δεν έχει ξεπεράσει την απόρριψη που δέχτηκε κάποτε από αυτήν και με τη σειρά του την τιμωρεί... Μέχρι να αποδεχτεί ότι η αγάπη είναι ισχυρότερη από κάθε εγωισμό και ανάγκη για εκδίκηση.

Η Ελπίδα, νοσοκόμα στο αντικαρκινικό, διατηρεί ερωτικούς δεσμούς, μόνο και μόνο για να μην την διαλύει η μοναξιά. Δεν αγαπά και δεν δένεται με κανέναν απ' αυτούς. Έχει χωρίσει τον άντρα που παντρεύτηκε στα δεκαοκτώ γιατί δεν είχε καμιά ουσιαστική σχέση μαζί του. Νιώθει έντονα τη μάχη με το θάνατο, που ζουν οι ασθενείς της και λειτουργεί στη σχέση με τους τρεις, σαν ο καταλύτης, που τα καταλαβαίνει όλα και παρεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή. Διατηρεί μια σχέση με το Λευτέρη που την βάζει σε διαδικασία να σκεφτεί μια διαφορετική ζωή με παιδιά και οικογενειακή ευτυχία, αλλά οι δαίμονες από το παρελθόν δεν την αφήνουν να προχωρήσει. Νέα είχε εμπλακεί σε ένα δυστύχημα με θύμα ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι... Ζητά την εξιλέωση μέσα από τη δουλειά της νοσοκόμας, αλλά παράλληλα αποφασίζει να βρει τους γονείς του. Βρίσκει τον πατέρα του κοριτσιού, που είναι ο πρόεδρος της εταιρείας που εργάζεται ο Κωστής, τον Νίκο Κυριακίδη (Στράτος Τζώρτζογλου) και τον ερωτεύεται πραγματικά... Το δίλημμά της είναι αν θα αποκαλύψει το ποια είναι και τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή του...

Ο Νίκος Κυριακίδης είναι ένας δίκαιος άνθρωπος, ένα σημαντικό στέλεχος της εταιρείας, αυτός που εμπιστεύεται τον Κωστή και του δίνει τη θέση του διευθυντή. Είναι μοναχικός και ζει με τις μνήμες της τραγικής κατάληξης της οικογένειας του. Έχασε τη δωδεκάχρονη κόρη του και η γυναίκα του έφυγε μακριά, προσπαθώντας να γλιτώσει από την κατάθλιψη που τύλιγε τον ίδιο... Ερωτεύεται την Ελπίδα χωρίς να γνωρίζει ποια είναι. Όταν έρχεται η αποκάλυψη, το δίλημμα του ανάμεσα στην αγάπη και την απόδοση δικαιοσύνης είναι μεγάλο...

Η Ελπίδα στο τέλος, αφού βιώνει το μεγάλο έρωτα, νοσεί και η ίδια, και οδηγείται γενναία στη μάχη με το δικό της πεπρωμένο. Μόνη στην αρχή, όπως, εκτός απ' αυτούς τους δώδεκα μήνες, έζησε. Μετά, με τη συμπαράσταση των φίλων και του Νίκου που με την αγάπη του προσπαθεί να νικήσει το θάνατο...

Η Ναταλία, έχει μια αλυσίδα αποτυχημένων δεσμών. Ενώ είναι όμορφη, γλυκιά, με κατανόηση, όλοι της οι εραστές την παρατούν, την βαριόνται. Η σχέση με την οικογένεια της περίεργη, απαιτεί λύση. Είναι υιοθετημένη και έχει εισπράξει απόρριψη αντί για στοργή και αγάπη. Η σχέση της με τη θετή της μητέρα και την αδερφή της είναι πολύ κακή. Η μόνη που στέκεται σαν άγγελος γι' αυτήν είναι η Νάσια Αγραφιώτου (Κάτια Δανδουλάκη), διάσημη συγγραφέας, της οποίας τα βιβλία επιμελείται. Η Νάσια γίνεται φίλη και μέντορας της Ναταλίας, ενώ αποκαλύπτει σιγά-σιγά την αληθινή της ταυτότητα προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στη σχέση τους… Όταν η Ναταλία νιώθει πως ερωτεύεται τον Κωστή, αισθάνεται φόβο. Αισθάνεται ανεπαρκής και αρνείται να μπει στη διαδικασία μιας παραπάνω απόρριψης, που θα της στερήσει ένα σημαντικό φίλο. Την πονά να τον βλέπει με άλλες γυναίκες. Σιγά-σιγά όμως, με την αγάπη των άλλων, η προσωπικότητα της ανθίζει και αποκαλύπτεται, εκδηλώνει τον έρωτα της και κερδίζει την αγάπη του Κωστή, αλλά και της κόρης του, της Σοφίας.

Οι ιστορίες των τεσσάρων προχωρούν παράλληλα, με συνεχείς ανατροπές, τους δώδεκα μήνες που κρατά η φιλία τους. Επιδρούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Συμπάσχουν αλλά και ορθώνουν το ανάστημα τους σε όποιον βλάψει ή πληγώσει, κάποιον από τους τέσσερις.

Trivia: Ο 1ος κύκλος αποτελείται από 108 επεισόδια και στην επανάληψη στην Ελλάδα, από τον ΑΝΤ1, ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου 2013 και ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2013.
- Ο 2ος κύκλος αποτελείται από 154 επεισόδια και στην επανάληψη στην Ελλάδα, από τον ΑΝΤ1, ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου 2013 και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου 2014.
- Το τραγούδι των τίτλων "Ταξίδι στη Βροχή", σε στίχους & μουσική Τάκη Σωτηρχέλη, ερμηνεύει η Ελευθερία Ελευθερίου.

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr