Αφροδίτη (1977)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Αφροδίτη (1977)

Έτος: 1977

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Αισθηματική

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ

Ημέρα/ημέρες προβολής: Παρασκευή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 11 Νοεμβρίου 1977

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 1978

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 28

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Έγχρωμη: Όχι

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Mercurius

Παραγωγός: Θάνος Κάνιστρας , Σούλα Πιερράκου

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου , Νέστωρ Παβέλλας (τηλεσκηνοθεσία)

Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος

Σενάριο: Σούλα Πιερράκου

Μουσική επιμέλεια: Άκης Λυμούρης

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης (ΙΙ)

Σκηνικά: Μανώλης Μαριδάκις , Νίκος Μουκέλης

Ηθοποιοί: Νόρα Βαλσάμη (Αφροδίτη Αρλετάκη) , Χρήστος Πολίτης (Θράσος Μανιάτης) , Μαίρη Βιδάλη (Αγνή Στάβαρη) , Μιράντα Μυράτ (Ευρυδίκη Αρλετάκαινα (μητέρα Αφροδίτης)) , Βαγγέλης Πρωτόπαππας (κύριος Λαζαρίδης (πατέρας Τηλέμαχου)) , Δημήτρης Ιωακειμίδης (Γιάγκος Ψιμάρης) , Δημήτρης Βασματζής (Τηλέμαχος Λαζαρίδης) , Πέπη Οικονομοπούλου (Πόπη Πασχάλη) , Κούλα Αγαγιώτου (χήρα Πασχάλη) , Μιχάλης Μπαλλής (Γιώργος Αναστασάκης (φίλος Θράσου)) , Γιώργος Χριστόπουλος (Βασιλάκης Αρλετάκης (αδερφός Αφροδίτης)) , Χριστόφορος Ζήκας , Γιάννα Ανδρεοπούλου (Λιλή Λαζαρίδη (αδερφή Τηλέμαχου)) , Μαργαρίτα Λαμπρινού (Μαρίκα (μητέρα Θράσου)) , Φρόσω Κοκκόλα (Αρετή (υπηρέτρια στο σπίτι των Πασχάλη)) , Νίκος Παπακωνσταντίνου (Κώστας Μανιάτης (πατέρας Θράσου)) , Γιώργος Νέζος (εφέτης Λισγάρας) , Δήμητρα Σερεμέτη (Αργυρώ (πρώην σπιτονοικοκυρά Θράσου)) , Στάμυ Κακαρά (Μαργαρώ (υπηρέτρια στο σπίτι των Αρλετάκη)) , Έρη Γκοδίμη (Λόπη (αδελφή Πόπης)) , Κώστας Παπαχρήστος , Μαρούλα Ρώτα (κυρία Μελπομένη (προαγωγός της Πόπης)) , Γιάννης Φύριος , Γιώργος Λουκάκης (Αγγελετόπουλος (πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής)) , Άγγελος Γεωργιάδης (Σπυρόπουλος (έμπορος)) , Σταύρος Κλεώπας (Φρανσουά) , Ντίνος Ξένος (Νάσος (γιος Αργυρώς, φίλος Θράσου)) , Ανδρέας Λιάσκος (Κώστας Τσαγκαράκης (φίλος Θράσου)) , Μαργαρίτα Ανθίδου (Ελένη Μανιάτη (αδελφή Θράσου)) , Μιχάλης Λιανόπουλος , Μαίρη Παππά , Μαίρη Αρμενάκη (Βιργινία (ξαδέλφη της Αφροδίτης)) , Άννα Κοζαδίνου (Ζωίτσα (κόρη Βιργινίας)) , Λίνα Μπαμπατσιά (Ζωίτσα (κόρη Βιργινίας)) , Δημήτρης Μπάνος (Μιχάλης (κηπουρός και φύλακας στο σπίτι των Λαζαρίδη)) , Τάκης Μηλιάδης , Χρυσούλα Καριόρη (κυρία Λαζαρίδη) , Κ. Φρεζάδης (μπαρμπα Γιώργης Ξύδης (ιδιοκτήτης εστιατορίου))

Κοστούμια: Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου

Επαναλήψεις: 1978 (ΡΙΚ) , 1981 (ΥΕΝΕΔ)

Περίληψη/Σχόλια: Στην Αθήνα του 1919, ο εκ Πατρών νεαρός τελειόφοιτος φοιτητής της ιατρικής Θράσος Μανιάτης (Χρήστος Πολίτης) γνωρίζεται με μια μοιραία γυναίκα, την Αφροδίτη Αρλετάκη (Νόρα Βαλσάμη), την οποία ερωτεύεται με πάθος. Η Αφροδίτη είναι μια κοπέλα εξαιρετικά φιλόδοξη και φιλοχρήματη, η οποία κάνει παρέα με άντρες διαφόρων ηλικιών με την προϋπόθεση όμως να έχουν πολλά χρήματα - ένας εκ των οποίων και ο χρηματιστής Γιάγκος Ψιμάρης (Δημήτρης Ιωακειμίδης), ο οποίος είναι και αρκετά μεγαλύτερός της.

Ο Θράσος είναι φτωχός, αλλά φέρει ένα αξιοσέβαστο όνομα, καθώς ο πατέρας του Κώστας Μανιάτης (Νίκος Παπακωνσταντίνου) είναι ταγματάρχης και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από όλο τον κόσμο. Ο Θράσος μπλέκεται στα δίχτυα της άπληστης Αφροδίτης και με το αχαλίνωτο ερωτικό πάθος που τον διακρίνει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ικανοποιήσει τις οικονομικές της απαιτήσεις. Γίνεται μάλιστα οικότροφος στο σπίτι των Αρλετάκη και αναλαμβάνει να πληρώνει όλα τα έξοδα, τόσο της Αφροδίτης, όσο και της μητέρας της, Ευριδίκης (Μιράντα Μυράτ) και του μισότρελου αδελφού της Βασιλάκη (Γιώργος Χριστόπουλος).

Όταν ο πατέρας του Θράσου αντιλαμβάνεται ότι ο γιος του σκορπά τα λεφτά του δεξιά κι αριστερά και όχι για τις σπουδές του περιορίζει την οικονομική συνεισφορά του και έτσι ο Θράσος, προκειμένου να μην υστερεί οικονομικά έναντι των υπολοίπων «ανταγωνιστών» του για την καρδιά της Αφροδίτης, φτάνει στο σημείο να κάνει τα πάντα, από το να χαρτοπαίζει για να κερδίσει χρήματα, μέχρι και να...

Trivia: Η δεύτερη μεταφορά μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου στην Ελληνική τηλεόραση και η πρώτη της ομάδας Ερρίκου Ανδρέου (σκηνοθεσία), Σούλας Πιερράκου (σενάριο) και Θάνου Κάνιστρα (παραγωγή).
- Από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν 1977-1978.
- Η σειρά προβλήθηκε μόνο μία φορά σε επανάληψη από την ΥΕΝΕΔ στα τέλη του 1981-αρχές του 1982. Συγκεκριμένα, η επανάληψη της σειράς ξεκίνησε την Κυριακή 2 Αυγούστου 1981 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 1982.
- Η σειρά προβλήθηκε από τον Οκτώβριο του 1978 έως το 1979 στην Κύπρο από το ΡΙΚ.
- Η σειρά δεν σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ. Η σειρά διεγράφη από το Αρχείο έπειτα από την επανάληψή της που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 1982.

Η σειρά δεν σώζεται στο Αρχείο του σταθμού.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr


Τίτλοι έναρξης της σειράς (χωρίς ήχο)