Αφήστε με να ζήσω

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Αφήστε με να ζήσω

Έτος: 1965

Διάρκεια: 96'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Κατσιμητσούλιας

Σενάριο: Ανδρέας Κατσιμητσούλιας

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης , Συράκος Δανάλης

Μουσική σύνθεση: Θόδωρος Δερβενιώτης

Παραγωγός: Σάββας Πυλαρινός , Νίκος Βαρβέρης

Εταιρία παραγωγής: Σάββας Φιλμ

Ηθοποιοί: Μαριάννα Κουράκου , Θάνος Λειβαδίτης , Μέμα Σταθοπούλου , Μαλαίνα Ανουσάκη , Λιάκος Χριστογιαννόπουλος , Αθηνά Μιχαηλίδου , Περικλής Χριστοφορίδης , Γιώργος Τσιτσόπουλος , Μαργαρίτα Αθανασίου , Εύα Μπάρτον , Τζαβαλάς Καρούσος , Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι) , Μαρινέλλα (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Μια κοπέλα που είναι βαριά άρρωστη, η Άννα, το σκάει απ' το νοσηλευτήριο και πηγαίνει να δει τον αγαπημένο της Αλέξη ο οποίος παντρεύεται την παιδική του φίλη Αλίκη. Στη συνέχεια και προτού την εντοπίσει η αστυνομία, θυμάται το παρελθόν της και τη γνωριμία της με τον Αλέξη, γιο του επιχειρηματία κυρίου Βρανά –στο εργοστάσιο του οποίου είχε πάει για να εργαστεί–, καθώς και τον σφοδρό ερωτά τους που, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, κατέληξε σε γάμο. Ωστόσο η ευτυχία τους είχε σκιαστεί από τις ανεξήγητες ημικρανίες και ζαλάδες που ταλάνιζαν την Άννα. Οι γιατροί είχαν αποφανθεί πως επρόκειτο για ανίατη ασθένεια κι έτσι η Άννα εγκαταλείπει τον Αλέξη για να μην του είναι βάρος. Τώρα που παντρεύτηκε την Αλίκη, ο Αλέξης πληροφορείται τον πραγματικό λόγο της εγκατάλειψής του απ’ την Άννα αλλά είναι πλέον αργά. Όταν πηγαίνει να τη δει, η Άννα ζει τις τελευταίες στιγμές της, αφήνει το παιδί τους στην Αλίκη η οποία το δέχεται σαν δικό της – και η ζωή συνεχίζεται...

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 82.229 εισιτήρια. Ήρθε στην 58η θέση σε 93 ταινίες.Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα ερμηνεύουν το τραγούδι "Εμείς μαζί θα ζήσουμε" σε στίχους Κώστα Βίρβου και μουσική Θόδωρου Δερβενιώτη.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr